fbpx

Artroskopija kolena za 129.000 dinara

23-09-2019
Artroskopija kolena cena

U okviru ortopedske subote, specijalisti ortopedije sa traumatologijom Atlas opšte bolnice, dr Branislav Krivokapić,  dr Dejan Aleksandrić i dr Oliver Dulić izvodiće artroskopiju kolena po ceni od 129.000 dinara. U cenu je uključena anestezija po izboru pacijenta, artroskopija (meniscektomija, debridman hrskavice, sinovijektomija…) i kontrola. Pacijent se nakon oporavka istog dana otpušta na kućno lečenje. Ukoliko se odlučite na fizikalne tretmane u našoj ustanovi nakon intervencije, napravićemo paket fizikalnih terpija, takođe po promotivnoj ceni, jer želimo da vaš oporavak traje što kraće.

U okviru ORTOPEDSKE SUBOTE specijalna promotvina cena artroksopije kolena 129.000 dinara.

Šta je artroskopija kolena?

Artroskopija kolena je hirurška tehnika kojom se mogu dijagnostikovati i lečiti problemi u zglobu kolena. Tokom postupka, vaš hirurg će napraviti vrlo mali rez i ubaciti jako malu kameru – zvanu artroskop – u koleno. To hirurgu omogućava da vidi unutrašnjost zgloba kolena na monitoru. Zatim hirurg može da istraži problem sa kolenom i, ako je potrebno, reši problem pomoću malih instrumenata unutar artroskopa.

Artroskopijom se dijagnostikuje nekoliko problema  kolena, poput oštećenog meniskusa ili neusklađene patele (kolena). Takođe može da popravi ligamente zgloba. Postoje ograničeni rizici za postupak i ishod je dobar za većinu pacijenata. Vreme i prognoza vašeg oporavaka zavisiće od ozbiljnosti problema sa kolenom i složenosti  intervencije koja će biti izvedena.

Artroskopija kolena Atlas bolnica

Pozovite naš call centar na telefon 011 785 88 88 i zakažite  pregled

Kada se predlaže artroskopija?  

Vaš lekar može da vam preporuči da se podvrgnete artroskopiji kolena ukoliko osećate bol u kolenu. Vaš lekar je možda već dijagnostikovao stanje koje uzrokuje vaš bol, ili će možda naložiti artroskopiju da pomogne u pronalaženju dijagnoze. U oba slučaja, artroskopija je koristan način za lekare da potvrde izvor boli u kolenima i leče problem.

Artroskopska hirurgija može da dijagnostikuje i tretira povrede kolena poput:

 • lezije prednjeg ili zadnjeg ukrštenog ligamenta
 • lezije meniskusa (hrskavica između kostiju u kolenu)
 • patela koja nije na položaju
 • komadiće rastrgane hrskavice koji su labavi u zglobu
 • uklanjanje Bakerove ciste
 • prelome kostiju kolena
 • natečen sinovijum (sluznica u zglobu)

Kako da se pripremim za artroskopiju kolena?

Menadžer operacionog bloka Atlas bolnice će vas obavestiti kako da se pripremite za operaciju. Biće potrebno da nas obavestite o bilo kakvim receptima, lekovima bez recepta ili dodacima koje trenutno uzimate. Možda će biti potrebno da prekinete  uzimanje određenih lekova, poput aspirina ili ibuprofena, nedeljama ili danima pre postupka artroskopije.

Takođe se morate suzdržati od jela i uzimanja tečnosti šest do dvanaest sati pre operacije u zavisnoti od anestezije za koju ste se odlučili. U nekim slučajevima, lekar vam može prepisati lek protiv bolova za bilo koju nelagodnost koju imate nakon operacije.

dr vladan stevanovic ESSKA teacher

Kako se izvodi artroskopija kolena?

Anesteziolog će u dogovoru sa vama da vas uvede u anesteziju pre početka procedure artroskopije. Anestezija može biti:

 • lokalna (deluje samo u predelu kolena)
 • analgosedacija (kraktrojana sedacija od koje ste u plitkom snu)
 • opšta (potpuno ste uspavani)

Ukoliko odlučite da budete budni možete da posmatrate proceduru na monitoru.

Hirurg će otpočeti artroskopiju ako što će napraviti nekoliko sitnih rezova ili  u vašem kolenu. Potom će vam biti ubrizgana sterilna slana voda ili fiziološki rastvor da bi se proširilo koleno. Na taj način hirurg lakše vidi unutar zgloba. Artroskop ulazi u jedan od rezova i hirurg pregleda sve oko vašeg zgloba koristeći ugrađenu kameru. Hirurg može videti slike koje proizvodi kamera na monitoru u operacionoj sali.

Kada hirurg utvrdi problem u kolenu, tada mogu biti uvedeni sitni medicinski alati u rezove kako bi problem bio otklonjen. Nakon operacije, hirurg isuši fiziološki rastvor ili slanu vodu iz vašeg zgloba i zatvara rezove šavovima.

Artroskopija kolena postupak Atlas bolnica

Koji su rizici artroskopije kolena?

Postoje rizici povezani sa bilo kojom vrstom hirurgije, mada su retki. Svaka operacija ima sledeće rizike:

prekomerno krvarenje tokom postupka

infekcija na mestu operacije

poteškoće sa disanjem uzrokovane anestezijom

alergijska reakcija na anesteziju ili druge lekove koji se primenjuju tokom operacije

Postoje i rizici specifični za artroskopiju kolena, kao što su:

 • krvarenje unutar zgloba kolena
 • stvaranje krvnih ugrušaka u nozi
 • infekcija unutar zgloba
 • ukočenost u kolenu
 • povrede ili oštećenja hrskavice, ligamenata, meniskusa, krvnih sudova ili živaca kolena

Oporavak posle artroskopije kolena?

Ova operacija nije invazivna. Za većinu pacijenata postupak traje manje od sat vremena, u zavisnosti od konkretnog slučaja. Verovatno ćete istog dana otići kući na oporavak. Treba da stavljate hladne obloge na koleno. Led će vam pomoći da smanjite otok i bol.

Kod kuće, trebalo bi da vas neko pripazi, bar prvi dan. Trudite se da noga bude podignuta i stavljajte led, dan ili dva . Takođe ćete morati da promenite odeću, da bude konfornija i šira. Bićete u obavezi da dođete na kontrolu kod hirurga radi praćenja, nekoliko dana nakon zahvata.

Vaš lekar će vam dati režim vežbanja koji bi trebalo da primenjujete kod kuće kako biste pomogli da se kolena oporave ili će preporučiti fizioterapeuta dok ne budete u mogućnosti da normalno koristite koleno. Vežbe su neophodne da biste vratili celokupni opseg pokreta i da ojačate mišiće. Uz pravilnu negu, prognoza nakon ovog postupka je vroma dobra.

 

 Zašto se odlučiti za Atlas bolnicu?

 • Renomirana privatna bolnica
 • Dostupnost  24h
 • Eksperti sa višedecenijskim iskustvom
 • Bolnica fokusriana na hirurše usluge
 • Operacione sale po svetskim standardima
 • 5 stalno zaposlenih anesteziologa više od 40 ortopeda
 • Više od 150 zaposlenih lekara i medicinskog osoblja
 • Najpovoljnije cene