fbpx

Besplatne konsultacije za prekomerno gojazne osobe

06-09-2019
konsultacije za gojazne

Kada promene načina života nisu dovoljne, kao rešenje se nudi barijatrijsko hirurško mršavljenje.

 

Ass dr Dejan Veličković – specijalista opšte hirurgije obavljaće u Atlas opštoj bolnici besplatne konsultacije za pacijente koji imaju problem sa prekomernom gojaznošću.

dr Dejan Veličković - opšta hirurgija

” Odlučili smo se da uvedemo sveobuhvatan, multidisciplinarni program specijalizovan za lečenje složene gojaznosti i srodnih poremećaja. Hirurška rešenja za mršavljenje su daleko naprednija nego ikada do sada. Novi uvidi u fiziologiju i faktore iz okruženja koji mogu izazvati gojaznost, kao i novi lekovi odobreni od FDA i hirurški postupci mršavljenja, daju nam više alata nego ranije za borbu protiv gojaznosti ” kaže ass dr Dejan Veličković.

 

Naš  tim visoko obučenih stručnjaka za gojaznost i metabolizam, opštih hirurga, farmaceuta, fizijatara i psihologa može vam pomoći da prevaziđete i najsloženije situacije kako biste se vratili zdravijem sebi. Kako naši pacijenti gube na težini, mnogi od njih dožive poboljšanje ili potpuni preokret mnogih drugih stanja kao što su visoki krvni pritisak, dijabetes i neplodnost.

 

Da li ste kandidat za barijatrijsku hirurgiju?

Svi znamo šta moramo preduzeti da bismo zdravije živeli i mršavili: razviti zdravije prehrambene navike i češće se kretati. Ali, ako ste dostigli tačku u kojoj vaša težina dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema  ili postoje svakodnevni životni faktori koji otežavaju upravljanje težinom, bez obzira koliko malo ugljenih hidrata jeli ili koliko koraka ste napravili – tada bi moglo biti vreme za istraživanje medicinskih postupaka smanjivanja telesne težine.

Atlas opšta bolnica nudi specijalizovane postupke poput minimalno invazivne bariatrijske hirurgije. Započećemo vašu personalizovanu procenu tako što ćemo vas provesti kroz kriterijume za barijatrijsku hirurgiju. Pomoći ćemo vam da odlučite da li ste dobar kandidat za naše napredne operacije mršavljenja. Koristićemo faktore poput vašeg BMI, starosti i povezanih zdravstvenih stanja (kao što su dijabetes ili visok holesterol).

prekomerno gojazni

Zatim ćemo kreirati vaš plan lečenja, zajedno sa našim lekarima i stručnjacima programa za mršavljenje. Naša rešenja nude nadu i prvi korak ka zdravijem načinu života kada se borite sa problemima koje donosi prekomerna gojaznost. Sa iskusnim osobljem i okruženjem koje će vas podržavati tu je i personalizovana podrška lekara koja vam je potrebna.

Opcije barijatrijske hirurgije prilagođene vašim potrebama

Vaša lična priča je toliko individualna koliko i vaš otisak. Zbog toga u Atlas bolnici nudimo prilagođenu negu usmerenu ka vašoj jedinstvenoj istoriji bolesti, trenutnim životnim izazovima i vašim kratkoročnim i dugoročnim ciljevima. Osećajte se pouzdano znajući da je naš tim posvećen brizi za vas na svakom koraku.

Kroz detaljni postupak procene, naš multidisciplinarni tim barijatrijskih stručnjaka će se pobrinuti da svaki element vašeg plana promišljeno razmotri i da ga sprovede vodeći stručnjak te oblasti. U Atlas bolnici tim za barijatrijsku hirurgiju izvodi najnaprednije operacije i tretmane za mršavljenje sa pogodnostima koje uključuju smanjene ožiljke i brže vreme zarastanja.

 

Neke od hirurških opcija za mršavljenje koje nudimo uključuju:

 

Nakon operativnog postupka, naš tim će nastaviti da podstiče vašu dobrobit i motivisaće vas da postignete i održite najbolje moguće rezultate. Zato ćemo vas povezati sa stručnjacima u našoj širokoj mreži uključujući:

nutricioniste, dijetetičare i stručnjake za vežbanje, koji će vam pomoći u vašem oporavku i pomoći da napredujete dalje.

 

Ako vam je potrebna barijatrijska nega, pronalaženje pravog doktora je prvi korak borbe protiv viška kilograma. Vaš put do dobrog zdravlja započinje pregledom u Atlas bolnici.