fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Bračni par iz Švajcarske poslao tri respiratora Srbiji

Borba za respiratore je u punom jeku. Države se nadmeću ko će dati bolju ponudu i obezbediti kupovinu respiratora, koji život znače, a posebno tokom pandemije virusa COVID 19. Nadmetanje traje, kao da se kupuje na popularnom I-Beju i ko ponudi najviše on je pobednik.

U ovako teškim trenutcima svaka pomoć i solidarnost je od ogromnog značaja. Ogromna zahvalnost svim lekarima koji danonoćno rade na spašavanju života ljudi, baš kao i vlastima koje čine sve kako bi olakšali funkcionisanje u ovim teškim okolnostima.

Anesteziolog Zoran Obradović sa suprugom donirao respiratore

Moramo i dužnost nam je da izdvojimo i objavimo ovaj gest našeg dragog prijatelja i lekara i njegove supruge, koji i ako nisu trenutno u svojoj zemlji, pokazuju koliko je veliko srce naših državljana. Obzirom na toliku potražnju za respiratorima, jasno vam je koliko je ovo trenutno težak posao i koliko je ovo veliki gest.

Naš prijatelj, anesteziolog Zoran Obradović sa suprugom, poslao je iz Švajcarske iz Bazela tri respiratora u Srbiju. Veliko hvala od svih prijatelja, kolega i građana Srbije!

 

I predsednik Aleksandar Vučić u jučerašnjem obraćanju naciji posebno se zahvalio Srbima iz Švajcarske koji su svojoj zemlji donirali respiratore. Veliki broj kompanija kao i pojedinaca u ovom trenutku pomaže kako i koliko može.

respiratori na aerodromu

Respiratori su već stigli u Srbiju.

„Ako ne možete da idete napolje, idite unutra! Mnogo ljudi širom sveta se sada muči, oseća se uplašeno i nesigurno. Zato je važnije nego ikad da ostanemo povezani, smireni i saosećajni! Podsetite sebe da bude zahvalni za danas“ – Ana Ivanović

donacija respiratora iz Švajcarske

 

I sportisti pomažu i doniraju Srbiji

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sa svojom suprugom Jelenom će donirati milion evra svojoj zemlji za kupovinu respiratora i medicinske opreme. 

On se na online konferenciji iz Marbelje, gde se trenutno nalazi, obratio novinarima.

Naša donacija je milion evra za kupovinu respiratora i dodatne robe. Respiratori su najneophodnija oprema za spasavanje života. Sudeći po stanju u bolnicama, oni su već danas potrebni i najbolje su kratkoročno, a i dugoročno rešenje. Zato smo odlučili da milion doniramo za respiratore. 

Proslavljena srpska teniserka i nekadašnja šampionka Rolan Garosa Ana Ivanović oduševila je celu Srbiju. U sredu je donirala 35 respiratora za pomoć najugroženijima u našoj državi.

Ivanovića je uz pomoć nekolicine kompanija, učestvovala u nabavljanju respiratora za Srbiju, a sve je učinjeno pod okriljem UNICEF-a čiji je Ana ambasador godinama.

Ivanovićeva je doprinela i da 1.700 najugroženijih porodica u Srbiji dobije higijenske pakete, dok su prethodno jedna od najlepših teniserki u istoriji „belog sporta“ i UNICEF zajedno dostavili maske, zaštitna odela, vizir naočare i rukavice namenjene zdravstvenim radnicima.

Pored pomoći iz Kine u Beograd bi trebalo da sleti ruski avion Iljušin, sa opremom, respiratorima, medikamentima i drugim sredstvima, a u Srbiju stižu i ruski lekari i drugo osoblje, među kojima su i radnici koji dezinfikuju objekte.

Zajedno možemo sve.

 

 

Preglede možete obaviti u:

Atlas Opšta bolnica
Osmana Đikića 3
Beograd

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24