fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Kiretaža zuba, zvuči strašno ali je odlična stvar

kiretaza zuba - Atlas stomatologija

Kiretaža zuba zvuči grubo i nepopularno ali je zapravo sjajan parodontološki postupak kojim se sve naslage, godinama taložene ispod desni na zubu, potpuno uklanjaju. Četkicom, koncem i drugim sredstvima za čišćenje zuba nemoguće je ukloniti ove naslage jer se one pažljivo i uporno godinama skupljaju i uvlače u maleni prostor između zuba i mesa (desni).

Ove naslage mogu napraviti ogroman problem jer stvaraju kamenac. Zubni kamenac je odlično tlo za stvaranje bakterija koje uzrokuju upalu, gubitak koštane mase i, naravno, gubitak celog zuba. Zato je važno kiretažu obavezno obavljati s vremena na vreme, kako bi se problem sasekao u korenu.

Atlas stomatologija

Koje vrste kiretaže zuba postoje?

  • Gingivalna kiretaža i kiretaža desni kojom se uklanja upaljeno vezivno tkivo bočno od parodontalnog džepa (prostor između zuba i kosti)
  • Subgingivalna kiretaža kojom se uklanja tkivo parodontalnog džepa i tkiva koje je iznad njega, sve do alveolarne kosti.

Nedajte da vas ovi nazivi zbune. Stvar je jednostavna. Kiretaža se mora obaviti ako želite da sačuvate svoje lepe zube.

Kako se izvodi kiretaža zuba?

Doktor prvo pregleda kompletno vaše zube i desni. Procenjuje visinu i ozbiljnost problema. Potom se izvodi kiretaža zuba na pojedinačnom zubu ili po kvandratima ako je problem u većem području. Mehaničkim struganjem ili laser terapijom se skidaju naslage i uklanja problem.

Kako je stomatologija izuzetno napredovala, kao i alati i sredstva koja se koriste ovaj zahvat više nije bolan i praktikuje se izvođenje kiretaže na svim zubima zbog uštede vremena, novca i brzog saniranja problema.

Kada se završi sa struganjem doktor pristupa poliranju zuba. Pacijentu se daje lokalna anestezija kako ne bi apsolutno ništa osetio i kako bi ceo proces prošao potpuno bezbolno. Nekoliko dana nakon obavljanja kiretaže pacijent može biti osetljiv na toplo-hladno i na jako začinjenu hranu. U retkim slučajevima dešava se da dođe do krvarenja desni što ne treba nikako da vas uplaši jer je savršeno normalno nakon ovakvog postupka.

 

Postupak je relativno brz i može se obaviti u toku jednog dana. Pozivamo Vas da kiretažu svojih zuba obavite u Atlas Stomatološkoj ordinaciji koja postoji gotovo 20 godina, kroz koju je prošlo preko 4.000 pacijenata. U ovoj ordinaciji koriste se isključivo najmoderniji i najkvalitetniji materijali i oprema, od igala sa lakšom nepčanom penetracijom poslednje generacije, preko izuzetno efikasne anestezije koja ne izaziva nikakve posledice, pa sve do najudobnijih stomatoloških stolica na kojoj su najkvalitetniji aparati.

dr Radule Mrkić

Atlas stomatologija

Dr Mrkić Radule sa svojim timom pomaže pacijentima da imaju zdrave i lepe zube. U Atlas stomatolgiji obavljamo sve stomatološke usluge: konzervativna stomatologija, protetika, oralna hirurgija, ortopedija vilica, estetska stomatologija, ugradnja najsavremenijih sistema implantata, paradontologija kao i estetsko izbeljivanje zuba

 

Prvi pregled je uvek besplatan, kada će Vam stručni tim Atlas stomatološke ordinacije izvršiti dijagnostiku, locirati tačan problem i predočiti plan za uspešno i brzo ozdravljenje vaših zuba.

 

Zakažite prvi besplatan pregled OVDE ili pozovite +381 65 2157 090. Radno vreme ordinacije je svakog radnog dana od 12 – 20 časova i nalazi se u Gandijevoj 59/1, Novi Beograd.

 

Preglede možete obaviti u:

Atlas Opšta bolnica
Osmana Đikića 3
Beograd

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24