fbpx

Movembar – popust na set uroloških pregleda

13-11-2019
MOVEMBER - promotivne cene

Movembar ili novembar bez brijanja

Movembar se u svetu  obeležava tako što muškarci odlučuju da tokom ovog meseca ne briju bradu ili puste samo brkove, kako bi podigli svest o kanceru. “Movembar” se inače obeležava od 2003. godine, a inicijativa za to pokrenuta je u Australiji, kako bi se podigla svest o “muškim” oblicima raka – kancer prostate i testisa.

Specijalisti urologije Opšte bolnice Atlas u okviru Movembar kampanje obavljaće set uroloških pregleda po promotivnoj ceni.

Set uroloških pregleda po promotivnoj ceni

Pregled podrazumeva: ultrazvuk prostate, ultrazvuk testisa, PSA i f PSA sa zaključkom specijaliste urologije. Cena urološkog paketa iznosi 6.000 dinara. Sve preglede je potrebno zakazati pozivom call centra Atlas bolnice na 011 785 88 88 ili 060 3292411.

Atlas opšta bolnica takođe izvodi veliki broj uroloških intervencija i operacija po povoljnim cenama a više detalja možete pogledati OVDE

jeftini urološki pregledi - atlas bolnica

Dr Nikola Lukač  ukazuje na činjenicu da mnogi oblici raka nemaju nikakve jasne rane simptome, kao što je slučaj sa kancerom prostate. Digitalni test može da otkrije ovu bolest, a najbezbolniji način provere prostate je nivo PSA (prostatni specifični antigeni), koji se utvrđuje vađenjem krvi iz vene. Ova vrsta raka se javlja kod pet do sedam odsto muškaraca starijih od 50 godina.

Simptomi bolesti na koje bi trebalo obratiti pažnju su:

  • nemogućnost uriniranja
  • otežano mokrenje
  • često mokrenje posebno noću
  • stalni osećaj nedovoljno ispražnjenog mokraćnog mehura
  • bolno mokrenje i peckanje
  • krv u mokraći
  • krv u spermi
  • problemi sa erekcijom i ejakulacijom (bolna ejakulacija)
  • učestali bolovi u donjem delu leđa i kukovima

Ass dr Uroš Babić navodi da kada je reč o raku testisa, prvi znak može biti uvećanje testisa ili pojava čvorića na ovom delu tela. Izraslina može biti veličine graška kada se tumor tek otkrije, ali i znatno veća ukoliko je bolest već uznapredovala. Bol ili nelagodnost, sa ili bez otoka, takođe mogu biti simptomi ovog oblika kancera i znak da bi trebalo da se javite lekaru.

Dragi muškarci, pravi je trenutak da se posvetite sebi i svom zdravlju, počnite tako što ćete obaviti kompletan urološki pregled po promotivnoj ceni.