fbpx

Urološke intervencije po promotivnim cenama

09-10-2019
promotivne cene urologija

Obzirom na jako dugačke liste čekanja, na preveliki broj pacijenata koji gube najvažniju bitku dok čekaju svoj red na operaciju,  učestala odlaganja operacija usled nedostatka adekvatnog materijala ili osoblja u državnim bolnicama, Atlas opšta bolnica izvodiće određene urološke operacije i intervencije po promotivnim cenama.

Zato što znamo koliko je bitno da se bolest uoči, dijagnostikuje i pravilno leči, zato što živimo u vremenu gde je ono najvažnije – zdravlje, nažalost ono čega najmanje imamo, zato što imamo ekspertski tim i vrhunski opremljene sale, odlučili smo se da na ovaj način učinimo više dostupnu hirurgiju pacijentima koji sami snose troškove svog lečenja.

Ekperti urologije Atlas opšte bolnice dr Uroš Babić i dr Nikola Lukač sa medicinskim timom Atlas bolnice, izvodiće u narednom periodu urološke operacije i intervencije po promotivnim cenama. U Atlas opštoj bolnici po promotivnim cenama izvode se operacije hidrokele, varikokele, ciste epididimisa, TUR bešike i TUR prostate i intervencije cirkumcicizije, frenulotomije, uklanjanja kondiloma i cistoskopije.

 

Frenulotomija cena 1.000 / 22.000

Cirkumcizija cena 35.000 / 40.000

Operacija hidrocele cena 65.000 / 90.000

Operacija varikokele cena 45.000

Cista epididimisa – speramtokela cena 65.000 / 85.000

TUR mokraćne bešike cena 150.000 -180.000

Transuretralna resekcija prostate (TURP) 170.000 -200.000

Uklanjanje kondiloma cena 11.000 -20.000

Cistoskopija cena 23.000 / 28.000

 

 

Frenulotomija

Frenulum penisa predstavlja elastičnu traku tkiva koja se nalazi ispod glansa i povezuje ga sa prepucijumom. Kraći frenulum penisa “frenulum breve” može biti urođen ili skraćenje može nastati u toku života zbog ponavljanih zapaljenskih procesa, traume ili kao komplikacija cirkumcizije. Ovo stanje se manifestuje bolom u toku erekcije ili tokom seksualnog odnosa. Takođe, može doći do njegovog cepanja i krvarenja. Problem se jednostavno rešava u ambulantnim uslovima presecanjem frenuluma. Frenulotomija predstavlja hiruršku intervenciju gde se vrši presecanje frenuluma. Intervencija se izvodi u uslovima lokalne anestezije i traje oko 20 minuta. Rana se zatvara šavovima. Potrebno je uzdržavanje od seksualnog odnosa ili masturbiranja dok rana ne zaraste u potpunosti, što je oko 10 dana. Intervencija ne utiče na plodnost i ne utiče na intenzitet uživanja tokom seksualnog odnosa kod oba partnera. Pacijent nakon operacije ostaje na oporavku do večernjih sati. U cenu je uračunata i preoperativna priprema.

Cena intervencije po promotivnoj ceni iznosi 17.000 dinara ukoliko se intervencija izvodi u lokalnoj anesteziji ili 22.000 dinara ukoliko je intervencija u analgosedaciji.

NAJPOVOLJNIJA CENA FRENULOTOMIJE  17.000 RSD

preoperativna priprema + operacija + lokalna anestezija + oporavak do otpusta u večernjim satima istog dana.

urološki pregled -frenulotomija

 

 

Cirkumcizija

Cirkumcizija (obrezivanje) predstavlja hiruško odstranjivanje prepucijuma, tj. dela kože penisa koji prekriva glans (glavić). Pre bilo koje od uroloških intervencija ćete razgovarati sa urologom – hirurgom o svim pojedinostima koje Vas interesuju i napravićete dogovor o vrsti anestezije koja će biti korišćena. Posebne pripreme za intervenciju nema, osim prethodnog pražnjenja bešike i brijanja regije. Nakon intervencije, bolnicu napuštate istog dana, a prva kontrola je naredni dan. Uobičajeno je da postoji umereni bol a u dogovru sa hirurgom biće Vam propisana i adekvatna terapija.

Cirkumcizija se najčešće obavlja u uslovima lokalne anestezije. Na prepucijum se prvo nanosi lokalni anestetik u obliku kreme, tako da pacijent ne oseća čak ni ubod iglice kojom se aplikuje anestetik. Intervencija traje oko 30 minuta. Potrebno je uzdržavanje od seksualnog odnosa ili masturbiranja dok rana ne zaraste u potpunosti, što je 7-15 dana. Intervencija ne utiče na plodnost i ne utiče na intenzitet uživanja tokom seksualnog odnosa kod oba partnera.

Obrezivanje je uglavnom brza i sigurna procedura kada se radi od strane stručnog lekara. Da bi se smanjio bol, može se koristiti sredstvo protiv bolova.

Ukoliko imate ovaj problem sada je pravi trenutak da se javite i zakažete vaš pregled i intervenciju po promotivnoj ceni od 35.000 dinara ukoliko se intervencija izvodi u lokalnoj anesteziji ili 40.000 dinara ukoliko je intervencija sa uključenom analgosedacijom.

 NAJPOVOLJNIJA CENA CIRKUMCIZIJE  35.000 RSD

preoperativna priprema + operacija + lokalna anestezija + oporavak do otpusta u večernjim satima istog dana.

cirkumcizija urologija

 

Operacija hidrokele

Hidrokela – vodena kila (Hydrocela) predstavlja kolekciju tečnosti unutar skrotuma (mošnica) koja prati processus vaginalis, odnosno izbočenje trbušne maramice unutar skrotuma. Nastaje zbog nedostatka kanala koji spaja trbušnu šupljinu sa mošnicama. Latinski naziv: Hydroceletunicae vaginalis testis, eng. Hydrocele. Češće se javljaju kod dece, ali se mogu javiti i kod odraslih. Hidrokela je anomalija dečaka, dok se kod devojčica javlja slično stanje nazvano Nuckova cista.

Hidrokela predstavlja relativno benigno stanje koje ne mora narušiti zdravlje deteta, ali kod velikih hidrocela, može da dođe do pojave velikog pritiska na testise i pojave njihove atrofije sa posledičnim sterilitetom.

Hirurška operacija se radi ukoliko se hidrokela ne povuče spontano. Operacija hidrokele je laka rutinska operacija i izvodi se u lokalnoj ili opštoj anesteziji. Traje oko pola sata. Prilikom operacije se odstranjuje postojeći kanal kroz koji cirkuliše tečnost.

Ukoliko imate hidrokelu sada je pravi trenutak da se javite i zakažete vaš pregled i intervenciju po promotivnoj ceni od 65.000 dinara ukoliko se intervencija izvodi u lokalnoj anesteziji ili 85.000 dinara ukoliko se intervencija izvodi u opštoj anesteziji. Na cenu same intervencije dodaje se cena bolničkih dana (cena bolničkog dana 23.000 dinara).

 

NAJPOVOLJNIJA CENA OPERACIJE HIDROKELE  65.000 RSD

preoperativna priprema + operacija + lokalna anestezija + oporavak do otpusta u večernjim satima istog dana. Potrebno je doplatiti bolnički dan (23.000 rsd) ukoliko posle operacije ostajete na noćenju u bolnici.

Hidrocela operacija

 

Operacija varikokele

Pod terminom varikokela podrazumevamo proširenje venskog spleta u mošnicama, koje odvode vensku krv iz testisa. U opštoj populaciji varikokela se javlja u 10 – 20 % slučajeva i kod 40% neplodnih muškaraca. Izrazito proširenje spermatične vene često je uzrok muškog infertiliteta. Veoma je važno operaciju varikokele uraditi na vreme jer kasnije stepen oštećenja na testisima ne može da se popravi. Varikokela se može nalaziti na levoj strani, desnoj ili obostrano. Mnogo je češća na levoj strani nego na desnoj iz anatmoskih razloga. Nastanak varikokele je nepoznatog uzroka jer kod većine osoba nema popratnih bolesti niti procesa. Razlog proširenja je mehanički, iz anatomskih razloga, međutim, pojava može biti posledica bolesti gornjih mokraćnih puteva, najčešće tumora bubrega.

Za sada ne postoje lekovi koji bi na pravi način delovali na varikokelu. Pravi način lečenja varikokele je hirurški zahvat. On se izvodi u sledećim slučajevima kada je prisutna varikokela:

  • Jak bol u testisima koji ne odgovara na drugačije lečenje
  • Poremećena funkcija testisa – smanjen kvalitet semena
  • Smanjenje (atrofija) testisa (volumen manji od 20 ml, a duzina 4cm )

Sve proširene vene se trajno podvezuju. Varikokela se može lečiti i intervalnim radiološkim metodama gde se u venu ulazi kateterom i pod kontrolom rendgena se embolizuju proširene vene.

Budući da se radi o lakšoj operaciji pacijenti se već nakon nekoliko dana mogu vratiti na posao. Boravak u bolnici nakon intervencije obično traje jedan dan, a po potrebi i duže. Tokom oporavka možda ćete osećati blag bol i nelagodnost u regiji operacije.

Cena operacije varikokele iznosi 40.000 dinara ukoliko se intervencija izvodi u lokalnoj anesteziji ili 75.000 dinara ukoliko je intervencija sa uključenom opštom anestezijom. Potrebno je doplatiti bolnički dan (23.000 rsd) ukoliko posle operacije ostajete na noćenju u bolnici.

 

NAJPOVOLJNIJA CENA OPERACIJE VARIKOKELE  40.000 RSD

preoperativna priprema + operacija + lokalna anestezija + oporavak do otpusta u večernjim satima istog dana.

operacija varikokele cena

 

Uklanjanje ciste epididimisa

Spermatokela ili speramtocela  (ili spermatična cista) je vrećica ispunjena tečnošću koja raste u epididimisu. Epididimis je cev dugačka oko 6 metara,  gde sperma sazreva tokom prolaska. Nalazi se u skrotumu i okružuje zadnji i gornji deo testisa. Spermatocele često sadrže lokve mrtvih spermatozoida. Lekari nisu sigurni šta to uzrokuje. Često se spermatocele razvijaju bez ikakvog određenog razloga. Ciste epididimisa su po pravlu dobroćudne promene. Ipak zahtevaju ultrazvučno praćenje zbog promene veličine. Ukoliko porastu ili prave smetnje predlaže se uklanjanje ciste. Kada se uklone, cista se obavezno šalje na patohistološku analizu (analizu tkiva).

Za potvrdu ciste epididimisa primenjuju se sledeći testovi: palpacija skrotuma, diaphanoskopija – skeniranje skrotuma zracima svetlosti, ultrazvuk testisa – pruža mogućnost ne samo da otkrije prisustvo ciste, već takođe određuje njegovu veličinu i tačnu lokaciju, a kvalitet protoka krvi u skrotumu određuje se Doplerom.

Ukoliko se dimenzije ciste na ultrazvučnom merenju ne menjaju i pacijent nema smetnje – nema razloga za brigu. Sa rastom cista kod pacijenta, mogu se javiti sledeći problemi: bol ili neugodnost u skrotumu ili testisu tokom vežbanja ili sekuslanog odnosa, skrotum povećava zapreminu, neudobnost pri hodanju, slabost, povećanje temperature, otok i crvenilo kože na skrotumu.

Tokom vremena osobe sa cistom epididimisa, mogu osetiti sledeće komplikacije: gnojnu upalu, rupture ciste, oštećenje okolnih živaca i krvnih sudova.

Indikacije za hirurško uklanjanje ciste epididimisa su sledeće: brz rast tumora, ogromna veličina cistične šupljine, intenzivan bol, značajna nelagodnost tokom seksa, hodanja i drugih aktivnosti, neplodnost, sumnja na prisustvo kancera, znaci cisto kompresije drugih tkiva ili organa.

Spermatocelektomija je standardni tretman za spermatocele koje izazivaju simptome. Cilj operacije je uklanjanje spermatocele iz epididimalnog tkiva i očuvanje reproduktivnog trakta. Ovaj postupak se često obavlja pomoću lokalne ili opšte anestezije. Obično traje manje od jednog sata. Ponekad je potrebno ukloniti ceo ili deo epididimisa. Kada se uklone, ciste se obavezno šalju na patohistološku analizu (analizu tkiva).

Cena uklanjanja ciste epididimisa iznosi 65.000 dinara ukoliko se operacija obavlja u lokalnoj anesteziji i 85.000 dinara ukoliko se intervencija radi u opštoj anesteziji. Potrebno je doplatiti bolnički dan (23.000 rsd) ukoliko posle operacije ostajete na noćenju u bolnici kao i cenu usluga laboratorije za rezultate  histopatološkog izveštaja.

NAJPOVOLJNIJA CENA UKLANJANJE SPERMATOKELE  65.000 RSD

preoperativna priprema + operacija + lokalna anestezija + oporavak do otpusta istog dana.

Operacija spermatokele Atlas

TUR operacija tumora mokraćne bešike

Endoskopska TUR operacija tumora mokraćne bešike

Transuretralna resekcija (TUR) je metod izbora u kompletiranju dijagnostike u 100% slučajeva tumora i proliferativnih promena u mokraćnoj bešici, a za preko 90% pacijenata je definitivni metod lečenja. Izvodi se u regionalnoj (spinalnoj, epiduralnoj anesteziji) ili opštoj anesteziji. Operacija traje kratko od 30 do 60 minuta. Urin kateter se zadržava u bešici od 24-48 h. Pacijent odlazi kući 1.-3. dana posle operacije. Vraća se uobičajenim aktivnostima za 7 dana (ako nema potrebe za dodatnim lekovima koji se plasiraju u bešiku 14 dana nakon operacije.)

Lečenje za nemišićno invazivnu bolest (stadijum 0a, stadijum 0is, stadijum I)

U ovim stadijumima, tumor je ograničen na površinski sloj zida besike (sluzokoža) bez zahvatanja mišičnog zida bešike. Cilj lečenja je lokalno otklanjanje tumora operacijom, metodom TURBT. Ipak, preporučuje se dodatna procedura koja se izvodi lokalno u samoj bešici (ađuvantni intravezikalni tretman) kako bi se smanjio rizik ponovne pojave tumora ili napredovanja tumora. Koji će se tip ađuvantne terapije koristiti zavisi od rizika za progresiju i recidiv: za svakog pacijenta sa stadijumom 0a ili I, izračunava se korišćenjem sistema bodovanja koji se zasniva na  nekoliko specifičnih karakteristika tumora.

Cistoskopija i transuretralna resekcija tumora mokraćne bešike (TURBT) – trans urethral resection of bladder tumour

Tokom inicijalne cistoskopije, svi pacijenti se podvrgavaju TURBT. Često se uklanja kompletan tumor, i, u ovom slučaju, TURBT predstavlja konačni vid lečenja. Ipak, nekada se preporučuje
dodatno lečenje (adjuvantni tretman) lekovima koji se primenjuju direktno u bešiku. Koji će se vid dodatnog lečenja sprovesti zavisi od individualnog rizika  za napredovanje ili ponovnu pojavu bolesti kao i od sposobnosti pacijenta da toleriše potencijalne  neželjene efekte povezane sa lečenjem. Kod određenih pacijenata sa tumorom visokog rizika, preporučuje se druga TURBT, pre ili posle  intravezikalne terapije u cilju otkrivanja zaostale bolesti i preciznijeg određivanja stadijuma.

Ukoliko imate problem sa bešikom sada je pravi trenutak da se javite i zakažete vaš pregled i operaciju bešike po promotivnoj ceni od 95.000 – 115.000  dinara sa uključenom cenom anestezije. Potrebno je doplatiti bolnički dan (23.000 rsd) ukoliko posle operacije ostajete na noćenju u bolnici kao i cenu usluga laboratorije za rezultate  histopatološkog izveštaja.

NAJPOVOLJNIJA CENA TRANSURETRALNE RESECEKIJE BEŠIKE  – TUR BEŠIKE  95.000  RSD

preoperativna priprema + operacija + anestezija + oporavak do otpusta u večernjim satima istog dana. Potrebno je doplatiti bolnički dan (23.000 rsd) ukoliko posle operacije ostajete na noćenju u bolnici.

 

Operacija prostate – TURP

Transuretralna resekcija prostate (TURP) je minimalno invazivna  hirurška intervencija kojom se rešavaju problemi sa mokrenjem koji  nastaju usled uvećanja prostate.

Benigna hiperplazija prostate je stanje koje nastaje kada se prostata uveća, što se dešava tokom starenja kao fiziološki (normalan) proces. Iako neki muškarci ne moraju imati simptome, uvećana prostata kod drugih stvara poteškoće pri mokrenju. Prvi simptomi se obično javljaju posle 50. godine života i mogu se dalje pogoršavati. Najčešći su u vidu učestalog mokrenja, naročito noću, kao i sporog i isprekidanog ili slabog mlaza urina. Kod malog procenta muškaraca može doći do retencije (zadržavanja) urina, što znači da muškarac ne može da isprazni bešiku.

Operacija prostate – TURP traje od 60 do 90 minuta. Ovo ne uključuje vreme koje je potrebno za anesteziju. Bolnicu pacijent obično napušta nakon 2-3 dana, mada neki pacijenti mo­gu napustiti bolnicu i dan nakon operacije. Potrebno je da  nakon operacije nosite urinarni kateter. Urinarni kateter se najčešće  nosi 24 do 48 sata (po potrebi i duže), dok se otok ne povuče i dok se  mogućnost samostalnog mokrenja ne vrati u normalu.

Ukoliko imate problem sa prostatom sada je pravi trenutak da se javite i zakažete vaš pregled i operaciju prostate po promotivnoj ceni od 135.000 – 155.000  dinara sa uključenom cenom anestezije. Potrebno je doplatiti bolnički dan (23.000 rsd) ukoliko posle operacije ostajete na noćenju u bolnici kao i cenu usluga laboratorije za rezultate  histopatološkog izveštaja.

NAJPOVOLJNIJA CENA OPERACIJE TUR PROSTATE  135.000 RSD

preoperativna priprema + operacija + anestezija

 

Uklanjanje kondiloma

Kondilomi ili polne bradavice su izraštaji na unutrašnjim i spoljašnjim polnim organima izazvani HPV (Humani papiloma virus) virusom. HPV virusa ima oko 70 vrsta od kojih su neki visokorizični. Radi se o virusu koji kada jednom dobijete, zauvek ostaje u organizmu i može u toku života više puta da izazove pojavu kondiloma. Pored pojave kondiloma, rizični tipovi HPV virusa odgovorni su za pojavu predkanceroza na grliću materice, sluzokoži vagine i anusa. HPV virus se prenosi nezaštićenim seksualnim odnosom sa zaraženom osobom. Pojava kondiloma može da izazove dosta neprijatnosti kod oba pola.

Kondilomi su vrlo zarazno oboljenje i vrlo lako se mogu raširiti po telu, zato se preporučuje njihovo blagovremeno uklanjanje. Najefikasnije metode koje se u Atlas opštoj bolnici sprovode za uklanjanje kondiloma su radiotalasi i kauter a uskoro će se lečiti i laserski.

Uklanjanje kondiloma obavlja se u lokalnoj ili analgosedaciji (u zavisnoti od lokalizacije i zahvaćene površine)  i potpuno je bezbolna metoda. Ukoliko su se kondilomi mnogo proširili potrebno je ipak hirurško uklanjanje, koje se obavlja u opštoj anesteziji bez dužeg boravka u bolnici. Veoma je važno da se ukloni svaka bradavica koja izađe i da se istovremeno leče oba partnera.

Cena uklanjanja kondiloma iznosi od 11.000 – 20.000 dinara u zavisnosti od broja i lokalizacije kondiloma.

NAJPOVOLJNIJA CENA UKLANJANJA KONDILOMA  11.000 RSD

intervencija + oporavak do otpusta istog dana

uklanjanje kondiloma

 

Cistoskopija

Cistoskopija je postupak koji omogućava lekaru da pregleda sluznicu vaše bešike i cev koja prenosi urin iz vašeg tela (uretru). Šuplja cev (cistoskop) opremljena sa kamerom se uvodi u vašu uretru i polako se postepeno napreduje do bešike.

Cistoskopija se koristi za dijagnostiku, praćenje i lečenje stanja koja pogađaju bešiku i uretru. Vaš lekar može preporučiti cistoskopiju da: istraži uzroke znakova i simptoma, dijagnostikuje i leči bolesti bešike, dijagnostikuje uvećanu prostatu. Lekar može da sprovede drugu proceduru pod nazivom ureteroskopija  istovremeno sa cistoskopijom. Ureteroskopija koristi uređaj manjeg opsega da pregleda kanale koji nose urin iz bubrega do mokraćne bešike.

Cistoskopija se može obaviti u dnevnoj ambulanti, koristeći lokalni anestetik ili se može obaviti sa sedacijom. Pacijent nakon interevncije ostaje nekoliko sati na oporavku ukoliko je intervencija rađena u analgosedacji. U cenu je uračunata i preoperativna priprema.

Cena cistoskopije u lokalnoj anesteziji iznosi 23.000 dinara a cena cistoskopije sa analgosedacijom iznosi 28.000 dinara.

NAJPOVOLJNIJA CENA CISTOSKOPIJE  23.000 RSD

preoperativna priprema + intervencija + lokalna anestezija + oporavak do otpusta istog dana