fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Važno saopštenje o radu i merama tokom epidemije COVID19

covid19

Atlas bolnica preduzima sve mere predostrožnosti u cilju zaštite pacijenata i zaposlenih, a radi sprečavanja širenja epidemije COVID19.

U tom smislu donešene su sledeće odluke:

Radno vreme Atlas bolnice

Radno vreme Atlas opšte bolnice ostaje 24h. Obzirom da je Atlas bolnica, hirurška bolnica i da postoji odeljenje stacionara na kojem leže operisani pacijenti, bolnica će ostati otvorena 24h. Hitni slučajevi i planirane hirurške intervencije se obavljaju po planu i protokolu, sve dok drugačije ne naloži Ministarstvo zdravlja ili Vlada RS. Poliklinika će raditi po novom radnom vremenu od 08-16h.

Covid 19 - 24h radno vreme

 

Do kada Atlas bolnica izvodi operacije

Direktor Atlas opšte bolnice je doneo odluku kojom stavlja sve svoje bolničke kapacitete i ljudstvo na raspolaganje državi Srbiji i ugroženim pacijentima. Na poziv Ministarstva zdravlja ili Vlade RS, rado i uvek ćemo pomoći svom narodu kao i do sada, koliko god smo u mogućnosti. Do tog trenutka, Atlas opšta bolnica će obavljati preglede i hirurške intervencije poštujući sve propisane mere Ministarstva zdravlja i glavnog epidemiologa bolnice.

Da li su dozvoljene posete u Atlas bolnici

Na predlog epidemiologa Atlas opšte bolnice i uz saglasnost direktora, zabranjene su sve posete u Atlas bolnici još od 01. marta 2020. godine. Zabrana poseta je na snazi do okončanja epidemije COVID19 za sve pacijente na bolničkom lečenju. Obaveštenje i odluka istaknuti su na ulazu u bolnicu.

Zabranjene posete

Kako se štite zaposleni od COVID19

Svi zaposleni (bez obzira na odeljenje i radno mesto) dužni su da nose maske i rukavice i da vrše dezinfekciju ruku i svih radnih površina kontinuirano po protokolu. Svo medicinsko osoblje prati mere koje je odredio epidemiolog a odobrio direktor bolnice.

Da li mogu da dođem u Atlas bolnicu na pregled

Pre ulaska bilo kog lica u Atlas opštu bolnicu (i zaposlenih i pacijenata) vršiće se trijaža uz obavezno merenje temperature i obavezno popunjavanje informativnog upitnika. Sva lica koja budu imala bilo koje simptome respiratorne infekcije, dobiće jasne instrukcije kome treba da se obrate. Posetiocima koji imaju simptome gripa ili dolaze iz crvenih zona zemalja u kojima ima zaraženih korona virusom, neće biti dozvoljen ulaz u bolnicu.

Šta da radim ukoliko imam simptome korona virusa

Ukoliko imаtе simptоmе infеkciје оrgаnа zа disаnjе (povišenu telesnu temperaturu, otežano disanje ili kašalj) molimo vas da ostanete kod kuće i da se javite nadležnim službama.

simptomi korona virusa - simptomi covid19

Gde mogu da se testiram na korona virus?

Atlas opšta bolnica ne vrši anallize i testove na korona virus. Testiranje na SARS-CoV-2 virus se radi u Nacionalnoj referentnoj laboratoriji za grip i druge respiratorne viruse, Institut za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” u Beogradu iz nazofaringealnog brisa.

 

Delujmo preventivno i budimo odgovorni prema sebi i drugima!

korona-virus

 

Šta da radite ako sumnjate na COVID19

Pozovite telefonom referentnu nadležnu službu i dobićete sve potrebne informacije. Molimo Vas da poštujete propise i mere koje je Ministarstvo zdravlja raspisalo. Molimo Vas da ne preduzimate nikakve samoinicijativne korake bez konsultacije sa referentnim službama.

Ministartsvo zdravlja kreiralo je poseban sajt sa svim informacijama u vezi sa COVID19

 

Specijalan broj ministarstva zdravlja za sva pitanja u vezi sa koronavirusom 0648945235

Institut za javno zdravlje Srbije „dr Milan Jovanović Batut“ 0112684566

Brojevi domova zdravlja – OVDE 

Brojevi telefona epidemioloških službi – OVDE

Psihosocijalna podrška i pomoć 0800309309

 

Čuvajte sebe, jer tako čuvate i nas koji brinemo o vama.

Preglede možete obaviti u:

Atlas Opšta bolnica
Osmana Đikića 3
Beograd

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24