fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Eksperti Kliničkog centra Ljubljana u Opštoj bolnici Atlas!

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo javnost da je naša bolnica potpisala ugovore o saradnji sa međunarodno priznatim ekspertima abdominalne hirurgije iz Kliničkog centra Ljubljana. Od danas će hirurška ekipa odeljenja abdominalne hirurgije iz KC Ljubljana na čelu sa doc. dr Blažom Trotovšekom redovno izvoditi kompleksne hirurške procedure u Opštoj bolnici Atlas.

Hiruršku ekipu iz Slovenije čini doc. dr Blaž Trotovšek, načelnik odeljenja abdominalne hirurgije na KC Ljubljana, prim. dr Dragoje Stanisavljević, dr Gregor Kunst, dr Mihajlo Đokić i dr Petrič Miha.

Hirurška ekipa KC Ljubljana: dr Mihajlo Đokić, dr Gregor Kunst, doc. dr Blaž Trotovšek (načelnik) i prim. dr Dragoje Stanisavljević

Zahvaljujući ovoj ekskluzivnoj saradnji, u Opštoj bolnici Atlas će se od sada redovno izvoditi složene hirurške procedure:

  • Barijatrijska hirurgija – hirurgija gojaznih
  • Napredna laparoskopska hirurgija  debelog creva, slezine, pankreasa i jetre

 

Barijatrijska hirurgija – hirurgija gojaznih

Gojaznost je veoma teško lečiti. Hirurško lečenje gojaznosti je savremena mogućnost za ozbiljno gojazne pacijente koji su neuspešno lečeni drugim  načinima za skidanje telesne težine.

Kada ostale medicinske metode nisu uspešne, barijatrijska hirurgija može da ponudi dugoročna rešenja skidanja prekomerne telesne težine za pacijente koji imaju ozbiljan problem sa gojaznošću.

Zahvaljući saradnji sa ekspertima iz Kliničkog centra Ljubljana, u Opštoj bolnici Atlas će se od sada redovno izvoditi najefikasnije metode barijatrijske hirurgije:

  • sleeve gastrektomija
  • gastrični bypass
  • mini gastrični bypass

 

Napredna laparoskopska hirurgija

Pored standardnih laparoskopskih procedura, od sada će se u Opštoj bolnici Atlas izvoditi i napredna laparoskopska hirurgija:

  • laparoskopske resekcije debelog creva kod karcinoma debelog creva
  • laparoskopska splenektomija (uklanjanje slezine)
  • laparoskopske operacije pankreasa kod tumora i cisti pankreasa
  • laparoskopske resekcije jetre

 

Saradnjom sa ekspertima iz Kliničkog centra Ljubljana nastavljamo sa sprovođenjem politike naše bolnice da svojim pacijentima pružamo usluge po najvišim svetskim standardima i da budemo lider u uvođenju inovativnih procedura.

 

Preglede možete obaviti u:

Atlas Opšta bolnica
Osmana Đikića 3
Beograd

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24