fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Interventna radiologija

Šta je interventna radiologija?

Termin interventna radiologija se odnosi na više tehnika koje se služe vođenom radiografskom slikom (rendgen, ultrazvuk, skener ili magnetna rezonanca) kako bi se precizno odredila terapija. Većina intrerventnih radioloških tehnika su minimalno invazivne alternative za otvorenu i laparsokopsku hirurgiju. Većina interventskih radioloških procedura počinje uvođenjem igle kroz kožu, pa se nekad naziva hirurgija “uboda iglom”.

interevntna-radiologija

Interventna radiologija je minimalno invanzivan tretman koji se može upotrebiti u svakoj specijalističkoj oblasti, a obezbeđuje manje invazivne opcije. Interventni radiolozi mogu da dosegnu do izvora medicinskog problema kroz krvne sudove ili direktno kroz kožu, čime izvode precizan i minimalno invanzivan tretman. Mnoga stanja i oboljenja mogu biti tretirana od strane interventnih radiologa. Svake godine dešavaju se nova otkrića, nove lokacije izvora problema i novi načini da se tretira neko oboljenje.

Informišite se pre svega kako biste saznali sve svoje opcije tretiranja problema ili bolesti. Atlas opšta bolnica je zbog sve veće potrebe za lečenjem pacijenata minimalno invazivnim metodama u svoje specijale uvrstila interventu radiologiju i angažovala stručnjake iz te oblasti. Insistirajte na drugom mišljenju, istražujte, raspitujte se kod svojih lekara jer razvojem medicine i njenih grana postoji sve više i više opcija koje stoje na raspolaganju pacijentima, a jedna od njih je svakako interventna radiologija.

Prednosti interventne radiologije su:

Interventna radiologija je dinamično polje medicine koje se brzo menja, ali nije novo jer milioni ljudi pate od perifernih arterijskih bolesti (PAB), odnosno otvrdnjivanja arterija, a interventni radiolozi tretiraju ih već godinama. Nekim pacijentima  je potrebno više od vežbanja i korigovanja ishrane – intervencija pri kojoj se ubacuje mali balon u začepljenu venu! Angioplastika je izmišljena od strane interventnih radiologa 60-ih godina. To je zlatni standard za PAB.

Intervetnu radiologiju i procedure na osnovu sistema koje izvodimo u Atlas opštoj bolnici možemo podeliti na:

Interventnu radiologiju digestivnog sistema

Jednjak

Jetra

Žučni putevi

Interventnu radiologiju urotrakta

Interventnu radiologiju reproduktivnog sistema

 

Na sledećim linkovima pogledajte neke od procedura interventne radiologije:

Potražite dodatne informacije iz oblasti: Interventna radiologija

Eksperti iz oblasti:Interventna radiologija

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24