fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Hirurgija

Sve što bi trebalo da znate o hirurgiji pre nego što se podvrgnete zahvatu!

Ostali ste zatečeni kada vam je lekar rekao da morate na operaciju. Ne očajavajte, bilo da je reč o lakšim ili težim hirurškim zahvatima, jako je bitno da sa svojim hirurgom otvoreno porazgovarate pre samog zahvata. To će vam odagnati sve sumnje, a informacije koje budete dobili će vam umanjiti strah, koji je normalan u ovakvim situacijama.

Za početak možete da saznate nešto uopšteno o hirurgiji kao grani medicine – bavi se tretmanom bolesti i povreda na operativni način, tačnije, radom ruku hirurga ili primenom instrumenata.

Ono što lekari opšte prakse i hirurzi zaborave da pomenu jeste da je osnovni zadatak hirurgije da pomogne obolelom ili povređenom, a na hirurgu je da pruži pacijentu adekvatnu pomoć, a da mu pritom ni na koji način ne naudi.

Svaki lekar će vam reći da je hirurgija jako zahtevna grana medicine. Svaki hirurg da bi uspešno i precizno obavio svoj posao, neophodno je da ima široko medicinsko obrazovanje, ali to nije sve, potrebno je da pored toga poznaje tehniku i tehnologiju, koja se i u medicini razvija velikom brzinom.

Često se, nakon što sazna da mora na operaciju, u pacijentu probudi sumnja kada je u pitanju hirurg koji mu je dodeljen i koji će uraditi zahvat. Ne brinite, ovo nije ništa čudno i neobično, pacijentima je jako važno da zahvat bude urađen na najbolji mogući način i da to uradi iskusan hirurg koji iza sebe ima godine prakse.

Ono što možete da uradite jeste da pre samog zahvata zakažete razgovor sa vašim predodređenim hirurgom, i zamolite ga da podeli svoje iskustvo sa vama, saznajte koliko godina je  u hirurgiji, u kojoj oblasti je specijalizirao, koliko je operacija uradio, ako imate mogućnosti popričajte i sa njegovim/njenim kolegama, i to će vam sigurno odagnati sumnje koje ste možda do tada imali.  Od njega/nje ćete naravno tokom tog razgovora dobiti sve neophodne savete kako da se pripremite za operaciju.

Privatne klinike u Beogradu sigurno zapošljavaju i poseduju veliku listu iskusnih i uigranih hirurga koji svakoga dana u operacionoj sali provode osam sati, ponekad i više od toga. Na toj listi zasigurno možemo uvrstiti i hirurge Atlas opšte bolnice, renomirane stručnjake, poznate kako u Srbiji, regionu, tako i svetu, koji su obučeni da rade klasične i laparoskopske operacije. U laparoskopske operacije spadaju: laparoskopska operacija žučne kese, štitne žlezde, kile,dojke, debelog creva, pankreasa, jetre, vena kao i laparoskopsko uklanjanje slepog creva, različite ginekološke intervencije kao i laparoskopske biopsije tumora trbušne duplje.

Kada se uverite da imate dobrog hirurga pored sebe, ne budite lenji, raspitajte se o uslovima u bilo državnim, bilo privatnim bolnicama, u kojima planirate da uradite zahvat. Najvažnija stvar kod hirurgije pored dobrog hirurga jedna od najbitnijih stvari je higijena. Da li je sterilizacija instrumenata, sale i prostora u kojima leže pacijenti urađena kako treba. Sa razvojem tehnologije i tehnike sve je veći broj klinika, najčešće privatnih, koje ulažu u svoju medicinsku opremu, kako bi olakšali prvenstveno pacijentima, pa onda i sebi.

Ukoliko ste zakazali zahvat u Atlas opštoj bolnici, budite uvereni da ćete ovde naići na uslove koje imate u najboljim bolnicama širom sveta. Pored četiri operacione sale, opremljene najsavremenijim aparatima i opremom firme Medtronic, tu je i odeljenje intenzivne nege. A što se tiče postoperativnog perioda, u stacionarnom delu Atlas opšte bolnice, nalaze se jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe. Sobe su opremljene sa najmodernijim krevetima i aparatima za praćenje stanja pacijenta.

Preglede možete obaviti u:

Atlas Opšta bolnica
Osmana Đikića 3
Beograd

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24