fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Operacija fibroadenoma dojke po ceni od 111.000 rsd

operacija fibroadenoma dojke

Fibroadenom  je nekancerozni (dobroćudni) tumor koji se najčešće javlja u adolescenciji i kod žena mlađih od 30 godina. Fibroadenom je građen od dve vrste tkiva: vezivnog i žlezdanog. Fibroadenomi predstavljaju fokalnu abnormalnost u razvoju lobula dojke i kao takvi nisu prave neoplazme, mada se pominju kao benigni tumori dojke. Histološki se vide kao glandularne i cistične epitelne strukture okružene celularnom stromom.

Fibroadenom se može opisati kao čvrsta, glatka i gumena nakupina tkiva – kvržica (kuglica). Čini 7% svih nodularnih promena ( čvorića ) dojke. Nastaje usled dugotrajnog relativnog ili apsolutnog povećanja nivoa estrogena u krvi, što dovodi do trajne proliferacije, bez normalne involucije u tkivu dojke. Ovaj tumor povećava obim u toku menstrualnog ciklusa i za vreme trudnoće, jer reaguje na hormonsku stimulaciju. Posle menopauze tumor se smanjuje. Najčešće se javlja kod žena od 30. do 40. godine. Obično je bezbolan i može varirati u veličini i postati smetnja pod kožom. Postoji mogućnost da se stvori jedan ili više fibroadenoma u telu. Uglavnom je u rasponu do 10 centimetara.

Eskpertski tim  Atlas bolnice na čelu sa dr Markom Jevrićem, izvodiće operaciju fibroadenoma dojke po promotivnoj ceni od 111.000 dinara. U cenu su uključeni troškovi preoperativne pripreme, operacije i bolnički dan. Sada je pravi trenutak da zakažete Vaš pregled putem call centra Atlas bolnice ( 011 785 88 88 ) i obavite intervenciju ukoliko imate ovaj problem.

 

 

Kako se dijagnostikuje fibroadenom?

Dijagnostikuju se ultrazvukom, mamografijom, a potvrđuju biopsijom tankom iglom i citološkim pregledom aspirata. Kada se ultrazvučnim pregledom uoči tipičan fibroadenom u dojci savetuje se kontrola za 6 meseci, kako bi se pratile eventualne promene izgleda i dimenzija tumora. Ukoliko tumor ne raste značajno i ima sve tipične ultrazvučne karakteristike za fibroadenom, dalje kontrole se zakazuju na svakih godinu dana.

Kada se odlučiti za operaciju fibroadenoma?

Fibroadenom je teško razlikovati od filoidnog tumora tako da ukoliko fibroadenom pokazuje nagli rast treba ga hirurški ukloniti. U slučaju da je fibroadenom bolan, netipičan, pokazuje brz rast ili stvara izražen strah kod pacijenta, može se doneti odluka o operativnom odstranjivanju fibroadenoma iz dojke. Fibroadenomi se ne transformišu u karcinom dojke, ali u vrlo retkim slučajevima se u delovima fibroadenoma mogu naći i ćelije zloćudnog tumora. Lekar  može preporučiti operaciju uklanjanja fibroadenoma, ako smatra da su testovi abnormalni.  Kod postupka odstranjenja biopsijom, hirurg uklanja tkivo dojke i šalje u laboratoriju nalaze na proveru.

Koliko traje operacija fibroadenoma (tumorektomija)?

Benigni tumori se rade u kratkotrajnoj opštoj anesteziji u okviru dnevne hirurgije. Traju do 45 minuta. Pacijenti dva sata posle operacije mogu biti otpušteni na kućno lečenje. Obično se intervencije rade tako da pacijenti nemaju spoljne šavove. Stavljaju se resorptivni konci ispod kože, i njih organizam sam razgradi, a na kožu dojke samo sterilni flasteri koji drže priljubljenu kožu i tako se stvara ožiljak nakon operacije. Kod svih žena, a naročito kod mladih, kojima je estetski izgled posebno bitan, trudimo se da ožiljak bude što manji. Rezove pravimo oko koluta bradavice i već nakon pet ili šest meseci oni se gotovo ni ne vide.

NAJPOVOLJNIJA CENA OPERACIJE FIBROADENOMA DOJKE 111.000 RSD

Preoperativna priprema + operacija + bolnički dan

Ukoliko imate ovaj problem sada je pravi trenutak da pozovete naš call centar 011 785 88 88  i zakažete intervenciju.

Preglede možete obaviti u:

Atlas Opšta bolnica
Osmana Đikića 3
Beograd

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24