fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Operisan štoper Partizana Svetozar Marković

Svetozar Marković

U Atlas opštoj bolnici danas je uspešno izvedena operacija kolena fudbaleru Partizana Svetozaru Markoviću. Operaciju lateralnog meniskusa izvršio je ortopedski tim Atlas bolnice na čelu sa  dr Gordanom Gavrilovićem uz prisustvo klupskog doktora Ilije Rosića.

Kojoj operaciji  je podvrgnut štoper Partizana?

Danas smo uradili parcijalnu menisektomiju lateralnog meniskusa. Intervencija je rađena laparoskopskom metodom, dakle minimlano invazivno. Operacija je protekla po planu, sve što smo predvideli preoperativnim planom, to smo hirurškom intervencijom i uradili. Zadovoljan sam postignutim rezultatom kod Svetozara, i postoperativnim tokom. S obzirom da je u pitanju mlad momak, sportista, koji je u izuzetnoj fizičkoj formi, očekujem da nakon izlaska iz bolnice i fizikalne terapije nastavi nesmetano da trenira i igra fudbal, saopštili su nam dr Gordan Gavrilović i dr Ilija Rosić.

doktor Gavrilović i dr Rosić
Foto – Partizanbelgrade / Instagram

Svetozar Marković – štoper Partizana se nakon operacije oseća dobro i mladom defanzivcu predstoji  oporavak. Procena je da će Marković odustvovati sa terena od šest do osam nedelja.

Kako je došlo do povrede Svetozara Markovića?

Bol sam prvi put osetio na utakmici protiv Bačke, gde sam izašao iz igre pet minuta pre kraja. Dva dana posle utakmice uradio sam magnetnu rezonancu, kada sam saznao da imam problem sa meniskusom, koji mora da se reši operacijom – rekao je Marković pre dva dana za klupski sajt.

štoper Partizana Svetozar Marković operisan
Foto: Partizanbelgrade / Instagram

Kako je tada naveo sedam dana je radio vežbe kako bi se što bolje pripremio za operaciju.

Što se tiče bola, trenutno ga osećam malo pri savijanju kolena i pri ispravljanju noge do kraja. Posle operacije sledi oporavak od nekih šest do osam nedelja – naveo je štoper Partizana.

Marković je na kraju istakao da mu žao što će propustiti predstojeći derbi protiv Crvene zvezde.

Teško je, ali verujem u snagu saigrača – zaključio je Marković.

izvor: FK Partizan, Blic, Atlas bolnica

Preglede možete obaviti u:

Atlas Opšta bolnica
Osmana Đikića 3
Beograd

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24