Prof. dr Srbislav Knežević – ekskluzivno u Atlas bolnici

23-10-2019
Profesor dr Srbislav Knežević - Atlas bolnica

Prof. dr Srbislav Knežević – ekskluzivno u Atlas bolnici

Prof. dr Srbislav Knežević je doajen srpske hirurgije sa preko 35 godina iskustva u hirurškom lečenju najtežih oboljenja jetre, pankreasa i žučnih puteva. Od 1996. godine predaje na Katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Prof. Knežević je izveo ogroman broj hirurških procedura u lečenju karcinoma pankreasa (gušterače), tumora jetre (kako primarnih tako i metastaza), kao i benignih i malignih oboljenja žučnih vodova (tumori žučne kese i žučnih vodova, rešavanje postoperativnih povreda žučnih vodova itd.).

Član je mnogobrojnih domaćih i međunarodnih stručnih udruženja, među kojima su i International Gastro – Surgical Club, International College of Surgeons i European Digestive Surgery.

Profesor Knežević je nedavno izabran za predsednika Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva, što je veliko priznanje za našeg eminentnog stručnjaka.

Opštoj bolnici Atlas je velika čast što u svojim redovima ima Prof. dr Srbislava Kneževića, čime je naš tim ekspertskih hirurga značajno pojačan. Prof. Knežević će ubuduće ekskluzivno obavljati preglede svake nedelje u našoj bolnici.