fbpx

Endoskopska operacija kičme rešenje za bolove

28-11-2019
Endoskopska operacija kicme Atlas bolnica

Bez obzira na to da li ste satima sedeli za računarom ili se prilagođavate novom programu vežbi u teretani, bol u predelu kičme vam je veoma poznat i stvara veoma neprijatan osećaj.

Ovo je veoma česta pojava i kod zdravih i kod bolesnih ljudi, a uzročnici su raznovrsni. Smatra se da će čak 85% ljudske populacije u nekom trenutku života osetiti bol u kičmi, a kad tako nešto nastupi ne treba da trpite i čekate da bol prođe sam.

Neophodno je odabrati odgovarajući način lečenja koji će olakšati i ubrzati oporavak, ali i sprečiti ponovno javljanje bola u budućnosti. Diskus hernija je jedan od najčešćih uzročnika bolova u leđima koji se spuštaju kroz kuk u noge.

Endoskopska operacija kičme predstavlja minimalno invazivni hirurški zahvat koji uspešno reguliše problem diskus hernije i omogućava brz oporavak pacijenta.

Šta je diskus hernija?

Diskus hernija je pomeranje diskusa iz međupršljenskog prostora u slabinskom delu kičme, pri čemu dolazi do uklještenja nervnog korena.

Sleganjem međupršljenskog prostora i popuštanjem obližnjeg ligamenta može da dođe do prolapsa diska (izletanja diska iz njegovog ležišta) i pritiska na neki od nerava, što prouzrokuje jak bol duž noge, uz to ponekad i motorni deficit (slabost ili „pad“ stopala), a u nekim drastičnijim slučajevima probleme sa mokrenjem.

Diskus-hernija operacija

 

Cilj operacije je da se odstranjivanjem prolabiranog dela diska, oslobodi komprimovani, odnosno uklješteni nerv (diskus hernija).

Dr Nenad Živković izvodi endoskopske operacije kičme

Endoskopske operacije kičme izvode se u Atlas bolnici u okviru Centra za spinalnu hirurgiju na čelu sa  dr sci med Nenadom Živkovićem. Doktor Živković se bavi minimalno invazivnim procedurama u spinalnoj hirurgiji, endoskopijom kičme, tubularnim tehnikama kao i neinvazivnim infiltrativnim terapijama bola.

Dr Nenad Živković - operacija kičme
Dr Nenad Živković – operacija kičme

 

Prednosti – endoskopska operacija kičme

Ovom procedurom se smanjuju ožiljci, bol nakon operacije, ubrzava se oporavak, tako da su post operativne komplikacije praktično svedene na minimum. Trauma koja nastaje tokom pristupanja ciljanom području značajno je manja kada se primjenjuje minimalno invazivni zahvat.

 

Potencijalne prednosti minimalno invazivne hirurgije u odnosu na otvorenu hirurgiju – kao što su smanjenje bola, pošteda gubitka krvi, kraći boravak u bolnici posle operacije, samim tim i kraći period oporavka su veoma značajne za pacijenta i sam uspeh operacije.

resite se bolova u leđima

Cena – endoskopska operacije kičme

Cena endoskopske operacije kičme iznosi 3.200 eur i u cenu je uključena preoperativna priprema, operacija i jedan bolnički dan.

Tim iskusnih hirurga Atlas opšte bolnice uspešno obavlja sve vrste operacija kičme:

  • Spinalna fuzija
  • Laminektomija
  • Foraminotomija
  • Disektomija
  • Mikrodiskektomija
  • Zamena diskusa
  • Interlaminarni implant

Kod nas možete u vrlo kratkom roku obaviti sve potrebne preglede, analize, kao i samu operaciju kičme, u maksimalno komfornim uslovima, uz primenu savremene opreme i tehnologije.

Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno zakažete svoj termin pozivom na telefon: +381 11 785 88 88