fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Šansa za normalno detinjstvo

Prof dr Dmitry Popkov sa malim pacijentom -Atlas bolnica

Šansa za normalno detinjstvo – rekonstrukcija ekstremiteta u dečijoj hirurgiji, Prof dr Dmitry Popkov – specijalista ortopedije.

Ko je profesor Dmitry Popkov

Kada govore o njemu kolege i saradnici prvo što izuste je – profesionalac. Doktor koji pravo sa aerodroma zahteva da ga umesto u hotel prvo voze u bolnicu da vidi pacijenta. Doktor koji nije želeo da radi u privatnoj praksi u Srbiji ukoliko se ne ispoštuju najviši medicinski standardi po pitanju ortopedske hirurgije. Doktor koji zna sve o svakom svom pacijentu. Doktor koji leči decu kojoj su sve ustanove u zemlji zatvorile vrata.

Prof dr Dmitry Popkov - Atlas opšta bolnica
Doktor Dmitry Popkov, profesor Ruske akademije nauka iz Kurgana u Rusiji, svoju karijeru je posvetio lečenju dece sa teškim deformitetima ekstremiteta. Atlas opšta bolnica obezbedila je sve neophodne uslove i kroz saradnju sa profesorom Popkovim sprovodi lečenje dece u Srbiji koristeći tehnike i metode koje se koriste samo u Americi i Rusiji.

Koliko će lečenje trajati zavisi od vrste problema. U pitanju je, uglavnom, složeno etapno, lečenje koje zahteva ne samo rad hirurga ortopeda nego i saradnju hirurga protetičara, neurologa, fizijatra, psihologa. Neophodan je, najčešće, timski pristup kod lečenja takvih patologija, a Atlas opšta bolnica poseduje dobro obučeni ekspertski tim i sve uslove za lečenje po najvišim svetskim standardima.

Dečija ortopedska hirurgija u Atlas opštoj bolnici

Sredinom 2000-ih godina rekonstruktivna hirurgija ekstremiteta imala je priznake subspecijalnosti ortopedije. Od tog perioda do danas ortopedija kao grana je dosta napredovala a nedavno je razvijen novi poboljšani sistem Ilizarov fiksatora koji ubrzava rast kostiju za dva puta.

Metoda Ilizarov se, osim kod anomalija ekstremiteta, primenjuje i kod lečenja patologije kičme, kao i lečenja drugih ortopedskih problema kod dece. Aparat takođe služi i za lečenje otvorenih i zatvorenih preloma kostiju, “lažnih zglobova”, kontrakture zglobova i osteomijelitisa.

Klinika Atlas je konstantno usmerena na primenu i razvijanje hirurških metoda pri lečenju patologija gornjih i donjih ekstremiteta. Postojeća oprema, obučeno i spremno osoblje kao i moderna operaciona sala, omogućavaju da se obave složene operacije kod  teške malformacije kod dece uzrasta od 1 – 15 godina.

Operacije koje pružaju šansu za kvalitetniji život deci

U Atlas opštoj bolnici do sada je operisan veliki broj dece različitog uzrasta sa deformitetima gornjih i donjih ekstremiteta. Pacijenti dr Popkova neretko su veoma mala deca, starosti svega godinu dana kojima operacije pružaju šansu za kvalitetniji život u budućnosti udruživanjem metoda  dečije hirurgije i neuroortopedije.

Gostujući hirurg – doktor medicinskih nauka, profesor Dmitry Popkov (Ilizarov centar, Rusija), uradio je rekonstruktivnu operaciju teškog oblika “ fibularaplasia “ kod deteta uzrasta 1 godine. Operacija omogućava mališanu da počne da se oslanja na nogu, da se oslobodi ortopedske obuće i da stekne uslove za funkcionalno razviće donjih ekstremiteta. Ovakve operacije su se do sada izvodile samo u centru Ilizarov (prof. Popkov) i u SAD (West  Palm Beach), a od sada i u klinici Atlas.

Prof dr Dmitry Popkov sa pacijentom

Osim ovoga, sprovedeno je lečenje metodom Ilizarov kod pacijenta sa artrogripozom i  malformacijom gornjih ektremiteta. Takođe profesor Popkov u Atlas bolnici pacijentkinji je uradio korekciju deformacije metodom “vođenog rasta” (guided growth).

Sledeće dostignuće ortopedske hirurgije, koje je doneo profesor Popkov  je jednokratna multisegmentna ortopedska hirurgija kod pacijenata sa cerebralnom paralizom. Omogućava trenutno odstranjivanje kontrakture, koštane deformacije i deformacije stopala na svim nivoima oba donja ekstremiteta.

Važno je napomenuti  da je doktor Dmitry Popkov:

  • profesor Ruske akademije nauka
  • dopisni član Francuske akademije medicinskih nauka 
  • vodeći ortoped Ilizarov centra
  • doktor sa najvišim rejtingom naučnih publikacija iz ortopedije i njihovim citiranjem

Atlas opšta bolnica nastoji na tome da pacijentima pruži najsavremenije metode lečenja. U svoj tim priključujemo eminetne svetske stručnjake koji će biti na raspolaganju našim pacijentima u Srbiji.

 

Preglede možete obaviti u:

Atlas Opšta bolnica
Osmana Đikića 3
Beograd

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24