fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Urinarna inkontinencija – paket usluga po povoljnoj ceni za dame

PROBLEM URINARNE INKONTINENCIJE

Ukoliko mišići koji bešiku drže na mestu (mišići karličnog dna) ili mišići koji uretru drže zatvorenom (sfinkteri) ne funkcionišu kako treba, moguće je da ti mišići ne mogu da izdrže pritisak na bešiku, kao što je kašljanje, kijanje ili smeh.

Kada se na bešiku izvrši iznenadan pritisak, urin može da „pobegne” kroz oslabljene mišiće, što za rezultat ima urinarnu inkontinenciju.

Problem urinarne inkontinencije predstavlja gubitak kontrole nad bešikom. Mišići i tkivo najčešće slabe zbog starosti, trudnoće, vaginalnog porođaja, gojaznosti, dijabetesa, hormonskih terapija, histerektomije, fizičke aktivnosti, pušenja, ishrane, drugih zdravstvenih stanja ili porodične istorije bolesti.

SIMPTOMI URINARNE INKONTINENCIJE: DA LI VAM ZVUČI POZNATO?

 • Povremeni gubitak urina od slabog (nekoliko kapljica) ili srednje ozbiljnog (mokar donji veš) do ozbiljnog intenziteta (mokra odeća)
 • Curenje urina pri kašljanju, kijanju, smejanju, savijanju, podizanju tereta i/ili fizičkoj aktivnosti koje utiče na bešiku
 • Gubitak urina pri promeni položaja – iz ležećeg ili sedećeg položaja u stajaći
 • Česta, iznenadna potreba za odlaskom u toalet i nemogućnost da stignete na vreme
 • Buđenje tokom noći zbog potrebe za odlaskom u toalet
 • Kontinuirano curenje urina

POSEBNA POGODNOST ZA DAME – PAKET USLUGA PO POVOLJNOJ CENI

U Atlas opštoj bolnici, na jednom mestu, bez čekanja, možete obaviti:

– Pregled
– Ultrazvuk
– Cistoskopiju sa probom na stres
– Uspostavljanje dijagnoze i lečenje

Preglede koje će obavljati naši specijalisti urologije, dr Dejan Kojić i dr Svetomir Dragićević, možete zakazati pozivom  call centra na 011/785 88 88 ili nam možete pisati na office@atlasklinika.rs a cena paketa iznosi 15.000 dinara.

Ukoliko ste osiguranik kod osiguravajućih kuća sa kojima sarađujemo – pogledajte spisak osiguravajućih kuća jer  postoji mogućnost da troškovi procedure lečenja budu pokriveni od strane vašeg zdravstvenog osiguranja, shodno uslovima Vaše polise!

Tipovi inkontinencije:

 • Stres inkontinencija — Curenje urina tokom fizičkih aktivnosti kao što su smejanje, podizanje tereta, fizičke vežbe, kijanje i kašljanje
 • Urgentna inkontinencija — Doživljaj iznenadne i intenztivne potrebe za uriniranjem – čak iako ste neposredno pre toga urinirali – nemogućnost zadržavanja urina dovoljno dugo da biste stigli do toaleta
 • Pomešana inkontinencija — kombinacija stres inkontinencije i urgentne inkontinencije
 • Prelivna inkontinencija — Curenje urina jer se bešika nikada u potpunosti ne isprazni
 • Funkcionalna inkontinencija — Fizičko ili mentalno oboljenje koje onemogućava da do toaleta stignete na vreme

 

ŽIVOT SA INKONTINENCIJOM – DA LI JE STVARNO ŽIVOT?

Postoje razni razlozi zašto žene ne traže pomoć povodom inkontinencije, uključujući:

 • Veruju da su njihovi simptomi normalan deo procesa starenja
 • Ne znaju da se inkontinencija može lečiti
 • Sramota ih je da o tome govore

RAZGOVARAJTE SA SPECIJALISTOM ATLAS OPŠTE  BOLNICE

Manje od 50% žena sa inkontinencijom razgovaralo je sa lekarom o tome. Da li ste Vi jedna od njih?

Bez obzira na razlog iz kog ste počeli da osećate simptome, poruka je ipak ista – ne morate živeti sa ovim stanjem. Koliko danas, razgovarajte sa specijalistom o tome koje su Vaše opcije tretmana. Za žene koje su odlučile da potraže rešenje za svoju stres urinarnu inkontinenciju, opcije su se dramatično promenile od vremena njihovih baka ili majki.

REŠENJE PROBLEMA URINARNE INKONTINENCIJE

Danas se sve više žena okreće minimalno invazivnim opcijama tretmana. Ove procedure mogu uključivati manje bola i kraći period oporavka. Procedura implantacije uretralnog slinga — slingovi za uretralnu podršku, meke i fleksibilne mrežice pružaju podršku uretri kao mrežasta ležaljka, omogućavajući dodatnu podršku i pomoć pri vraćanju uretre u njen uobičajen anatomski položaj.

Mrežice se za tretman urinarne inkontinencije koriste od  1968, a korišćene su kod nekoliko miliona pacijentkinja u celom svetu. Implantacija mrežice je minimalno invazivna procedura, sa kratkim periodom oporavka i može se obaviti na bazi dnevne hirurgije. U većini slučajeva, žene se mogu vratiti uobičajenim, nenapornim aktivnostima – uključujući povratak na posao – u roku od nekoliko dana, a imajući u vidu da su rezovi veoma mali, proces zarastanja je izuzetno brz.

 

 

Preglede možete obaviti u:

Atlas Opšta bolnica
Osmana Đikića 3
Beograd

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24