fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Kiropraktika, trakcija ili fizikalna terapija po promotivnoj ceni

kiropraktika

Tim Atlas fizikala vam nudi vrhunske profesionalne usluge, licenciranih sertifikovanih fizioterapeuta, akerman kiropraktora i specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije. Lečenju svakog pacijenta pristupa se individualno i sa potpunom pažnjom i fokusom na što brži oporavak. O uspehu u lečenju raznih oboljenja tehnikama koje se sprovode u Atlas fizikalu govore mnogobrojni zadovoljni pacijenti. Posedujemo ogromno iskustvo u tretiranju svih sportskih povreda kao i postoperativne rehabilitacije. Ambulanta raspolaže sa najmodernijom opremom za fizikalnu terapiju.

Fizikalna terapija se sprovodi u Beogradu na adresi Atlas fizikal ambulante za fizikalnu terapiju u ulici Osmana Đikića broj 6.

KIROPRAKTIKA:

Obučeni akerman kiropraktor, Kosta Miladinović, izvodi specifično manuelno nameštanje kičme i svih drugih zglobova, koje može pomoći da se elimiše bol, ukočenost i napetost u zglobovima i mišićima, dovođenjem segmenata u fiziološki položaj.

Kiropraktika Atlas fizikal

Prikaz kiropraktike na pacijentu pogledajte klikom OVDE

TRAKCIJA I SPINALNA DEKOMPRESIJA:

Trakcijom se može postići razmicanje površina apofiznih zglobova, smanjenje protruzije diskusa, istezanje mekih tkiva, relaksacija paravertebralne muskulature, mobilizacija zglobova.

Aplikaciona tehnika se vrši u  ležećem položaju, pacijent je potpuno obučen, bilo da pacijent leži na stomaku ili na leđima.  Položaj kičme pri trakciji će zavisiti od patologije. Prilikom ovog fizikalnog tretmana, proteže se kičma kako bi se odstranili pritisci sa određenih delova diskova koji trpe opterećenje. Na ovaj način se ispravlja kičma i poboljšava sposobnost tela da samo zaceli.

Sama faza trakcije traje do 15 minuta, a sve vreme se pacijent komforno oseća.

Trakcija kicme

 

FIZIKALNA TERAPIJA:

Elektroterapija

Elektroterapija je vrsta fizikalne terapije čiji toplotni efekat utiče na opuštanje muskulature i poboljšanje cirkulacije, poboljšanje mišićne mase i opšteg stanja tretirane regije.

  • Tens

  • Elektroforeza

Sonoterapija 

Sonoterapija predstavlja visokofrekvetnu dubinsku mikromasažu tkiva prilikom koje se koristi električna energija koja prelazi u mehaničku, tj. zvučnu i njenom apsorpcijom proizvodi toplota u tretiranim tkivima.

Ultrazvučna terapija

Ima mehaničko dejstvo u vidu mikromasaže i termičko dejstvo.   Takođe UZ smanjuje bol i mišićni spazam, izaziva reapsorpiju otoka , ubrzava rezoluciju zapaljenskog procesa te pospešuje zarastanje ulkusa i rana.

Magnetoterapija

Magnetoterpija je primena konstantnog i promenljivog magnetnog polja niske frekvence u cilju lečenja.  Indikacije za primenu MT su: posttraumatska stanja, reumatska oboljenja, osteoporoza, algodistrofični sindrom, periferna vaskularna oboljenja, kožna oboljenja, neuritisi i radikulopatije itd. Magnetoterapija koristi magnetno polje za smanjenje otoka i zapaljenja, smanjenje bola i uspešno zarastanje rana.

Laser terapija

Laser se koristi najčešće kod postoperativnih stanja, redukcije bola i otoka, pospešuje regenerativne procese.  

Bioptron lampa

Kiropraktika Beograd – Fiziklana terapija Beograd – Atlas fizikal

 

 

Preglede možete obaviti u:

Atlas Opšta bolnica
Osmana Đikića 3
Beograd

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24