fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Centar za hirurgiju jetre

Opšta bolnica Atlas nastavlja sa praksom razvoja specijalizovanih hirurških centara. Nakon Centra za spinalnu hirurgiju i Centra za ortopediju, veliko nam je zadovoljstvo da predstavimo Centar za hirurgiju jetre.

 

Naši eksperti, sa dugogodišnjim iskustvom u hirurškom lečenju oboljenja jetre uspešno izvode komplikovane operacije za benigna i maligna oboljenja jetre.

U našoj bolnici se izvode operacije:

  • Primarnih malignih tumora jetre i žučnih puteva – hepatocelularni i holangiocelularni karcinom, Klatskinov tumor
  • Sekundarnih depozita, odnosno metastaza u jetri kod karcinoma debelog creva
  • Benignih oboljenja jetre, kao što su ehinokokne ciste, veliki hemagiomi jetre, ciste jetre itd.

Pored toga, u Opštoj bolnici Atlas se uspešno primenjuje i TACE – transarterijska hemoembolizacije jetre kod onih pacijenata kod kojih hirurško lečenje nije moguće.

Naša bolnica raspolaže najmodernijom hirurškom opremom, kao što je Evident Microwave – mikrotalasni sistem naročito pogodan za resekcije malignih tumora jetre.

Naš tim Centra za hirurgiju jetre čine:

Prof dr Srbislav Knežević

 

 

Prof. dr Srbislav Knežević – doajen srpske hirurgije, međunarodno priznati stručnjak u HPB hirurgiji (hepato-pankreato-bilijarna hirurgija). Prof. Knežević se bavi hirurgijom malignih i benignih oboljenja jetre više od 30 godina.

 

 

Prof dr Aleksandar Karamarkovic

 

Prof. dr Aleksandar Karamarković – istaknuti hepatalni hirurg, nekadašnji direktor Klinike za urgentnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije. U okviru svog hirurškog rada dominantno se bavi upravo hirurgijom jetre. Jedan od glavnih autora udžbenika „Resekciona hirurgija jetre“.

 

 

 

 

 

dr Danijel Galun

 

Doc. dr Danijel Galun – specijalista opšte hirurgije, asistent na Katedri za opštu hirurgiju Kliničkog centra Srbije. Pored hirurgije jetre, kojom se uspešno bavi više od 10 godina, dr Galun uspešno primenjuje TACE – transarterijsku hemoembolizaciju jetre kod pacijenata koji nažalost nisu kandidati za resekciju jetre.

 

 

Mr sci med dr Predrag Bulajić - Atlas bolnica

 

 

Mr sc med dr Predrag Bulajić – više od 20 godina se bavi resekcijama jetre. Jedan od pionira uvođenja radiofrekventne ablacije u resekcionim procedurama za benigne i maligne tumore jetre.

 

 

 

 

 

 

Ass. dr sci med Borislav Tošković – asistent na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, godinama se bavi hirurgijom malignih tumora jetre, kao i hirurgijom pankreasa i žučnih puteva.

 

 

 

 

 

Doc. dr Đorđe Knežević – istaknuti HPB hirurg, u svojoj karijeri se dominanto bavio hirurgijom tumora pankreasa, hirurgijom oboljenja i povreda žučnih puteva kao i resekcijama jetre za primarne i sekundarne maligne tumore. Svoje umeće i znanje je usavršavao u Švajcarskoj, Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Japanu.

Preglede možete obaviti u:

Atlas Opšta bolnica
Osmana Đikića 3
Beograd

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24