fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Operacija kile

operacija kile promotivna cena 2021

Ekperti Centra za opštu hirurgiju Atlas opšte bolnice doc. dr Knežević Đorđe, dr Aleksandar Milovanović i dr Nemanja Zarić sa timom, izvodiće u narednom periodu operacije kile po promotivnim cenama. Ukoliko imate kilu, sada je idealan trenutak da ovaj problem rešite po najpovoljnijoj ceni.

 

Koje tegobe oseća osoba koja ima kilu?

 • izbočina ispod kože  u predelu prepona ili otok u predelu mošnica
 • osećaj tupog bola u predelu prepona koji se pojačava prilikom naprezanja
 • izbočina pod kožom koja se vremenom uvećava i sve teže se vraća nazad u trbušnu duplju
 • povremene opstipacione tegobe ukoliko sadržaj kile čini crevo

Kila na trbušnom zidu ili preponama se prikazuje kao čvorić ili izbočina koja se može gurnuti nazad u trbušnu duplju a može da nestane u ležećem položaju.

operacija kile laparoskopski

Operacija preponske kile

Lečenje kile je isključivo operativno. Operacije koje se u Atlas opštoj bolnici preduzimaju u cilju trajnog rešenja su klasične operacije  (rez na preponi). Potrebno je naglasiti da se kod većine pacijenata implantira (ugrađuje) sintetski materijal “mrežica” koji pravi barijeru na slabom mestu u trbušnom zidu. Takva hirurška procedura se najčešće naziva beztenzionom tehnikom. To su protetski materijali koji nam pomažu da pacijent postoperativno praktično nema bolove ili da budu jako slabog inteziteta, kao i da se kile posle operacije ne vraćaju, odnosno da je procenat recidiva praktično zanemarljiv.

Pacijent nakon operacije ostaje jedan dan u bolnici. U cenu je uračunata i preoperativna priprema.

 

Tipovi kile

Vrste kila

Hiatus hernija (želudačna kila)

Ova kila spada u unutrašnje kile i nastaje kada želudac kroz patološki otvor na dijafragmi (prečaga-membrana koja odvaja grudnu i trbušnu duplju) jednim svojim delom, u manjoj ili većoj meri, prolazi u grudnu duplju.

Umbilikalna (pupčana) kila

Nastaje prilikom prolaska masnog tkiva ili dela creva kroz patološki otvor (slabost prednjeg trbušnog zida) u predelu pupka i vidi se golim okom kao izbočina ispod kože u predelu pupka.

Ingvinalna (preponska) kila

Kod muškaraca, ingvinalni kanal je mesto prolaza semene vrpce kao i krvnih sudova koji ishranjuju testis. Kod žena ingvinalni kanal sadrži okrugli ligament koji daje podršku za matericu.
Kod ingvinalnih kila, masno tkivo ili deo creva izlazi kroz preponski kanal, tj kroz slabost na prednjem trbušnog zida i biva vidjivo golim okom kao izbočina ispod kože  u donjem delu prepone. Ovo je najčešći tip kile i češće pogađa muškarce nego žene.

Femoralna (butna) kila

Ova kila nastaje kada masno tkivo ili deo creva prodire kroz slabost prednjeg trbušnog zida u femoralnoj regiji koja se nalazi na vrhu unutrašnje strane butine a pripada preponskoj regiji. Femoralna kila se mnogo ređe javlja nego ingvinalna kila i to najčešće kod starijih osoba ženskog pola.

 

Zašto se odlučiti za Atlas bolnicu?

 • Renomirana privatna bolnica
 • Dostupni 24h
 • Eksperti sa višedecenijskim iskustvom
 • Bolnica fokusirana na hirurške usluge
 • Operacione sale po svetskim standardima
 • 5 stalno zaposlenih anesteziologa
 • više od 150 zaposlenih
 • Najpovoljnije cene

 

Pozovite naš call centar na telefone 011 785 8888 i zakažite pregled

Preglede možete obaviti u:

Atlas Opšta bolnica
Osmana Đikića 3
Beograd

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24