fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Hirurgija štitaste žlezde

Specijalna cena operacije štitne žlezde 349.300 dinara, za sve informacije kliknite OVDE.

Hormoni štitaste žlezde utiču na rast i sazrevanje, povećavaju bazalnu potrošnju kiseonika i stvaranje toplote, povećavaju sintezu proteina, kao i minutni volumen srca, ubrzavaju razgradnju masti i smanjuju njihovu količinu u telu.

Hirurgija štitaste žlezde
Hirurgija štitaste žlezde

Tiroidna žlezda kako se još zove, luči hormone koji imaju ključnu ulogu u razvoju nervnog sistema, podstiču budnost, povećavaju osetljivost na različite stimulanse, utiču na osećaj gladi, pamćenje i sposobnost učenja, kao i na normalan emocionalni tonus.

Takođe, imaju važnu ulogu u reprodukciji muškarca i žene i na održavanje normalne trudnoće.

Povećanje broja obolelih od štitaste žlezde, stvarilo je potrebu za formiranjem centra za štitastu žlezdu.

Grana medicine koja se bavi endokrinim sistemom, bolestima izazvanim poremećajem sastavnih delova endokrinih sistema – žlezdama i materiji koju one luče, odnosno, hormonima.

Atlas opšta bolnica omogućava pacijentima da u jednom danu urade sve preglede neophodne za postavljanje dijagnoze.

Pregledi pre operacije štitaste žlezde

Dijagnostika i lečenje bolesti štitaste žlezde obuhvataju: pregled endokrinologa, dijagnostiku i savremenu terapiju svih poremećaja funkcije i morfologije štitaste žlezde, ultrasonografiju štitaste žlezde, punkcionu biopsiju nodusa u štitastoj žlezdi sa patohistološkim pregledom.

Operacija štitaste žlezde ili tiroide

Sama operacija štitaste žlezde koja se izvodi u našoj Atlas opštoj bolnici traje od 45 minuta do dva sata i izvodi se u opštoj anesteziji. Pacijent odlazi kući najduže 2 dana posle operacije i vraća se svojim uobičajenim životnim aktivnostima, stim što se ne preporučuju fizičke aktivnosti i umaranja. Život posle operacije tiroidne žlezde vrlo brzo vraća se u normalu, komplikacije su veoma retke, uglavnom se radi o privremenim oštećenjima živaca koji omogućavaju pokretanje glasnih žica, što uzrokuje promuklost.

Centar za endokrinologiju još obuhvata:

Moguće je uraditi i detaljan sistematski pregled prilikom kojeg tim subspecijalista procenjuje trenutno stanje pacijenta. Takođe se procenjuje postojanje komplikacija i eventualnih zdravstvenih rizika.

 

Potražite dodatne informacije iz oblasti: Hirurgija štitaste žlezde

Eksperti iz oblasti: Opšta hirurgija

 

 

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24