fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Urinarne inkontinencije

Problem urinarne inkontinencije

Urinarne inkontinencije
Urinarne inkontinencije

Problem urinarne inkontinencije predstavlja gubitak kontrole nad bešikom.

Mišići i tkivo najčešće slabe zbog starosti, trudnoće, vaginalnog porođaja, gojaznosti, dijabetesa, hormonskih terapija, histerektomije, fizičke aktivnosti, pušenja, ishrane, drugih zdravstvenih stanja ili porodične istorije bolesti.

U Atlas opštoj bolnici, na jednom mestu, bez čekanja, pacijenti mogu obaviti: pregled, ultrazvuk, cistoskopiju sa probom na stres i uspostavljanje dijagnoze i lečenje.

Postoji nekoliko tipova inkontinencije:

Ukoliko mišići koji bešiku drže na mestu (mišići karličnog dna) ili mišići koji uretru drže zatvorenom (sfinkteri) ne funkcionišu kako treba, moguće je da ne mogu da izdrže pritisak na bešiku, kao što je kašljanje, kijanje ili smeh.

Simptomi urinarne inkontinencije:

Postoje razni razlozi zašto žene ne traže pomoć povodom inkontinencije, uključujući:

Kako se izvodi postupak

Danas se sve više žena okreće minimalno invazivnim opcijama tretmana. Ove procedure mogu uključivati manje bola i kraći period oporavka.

Procedura implantacije uretralnog slinga

Slingovi za uretralnu podršku, meke i fleksibilne mrežice pružaju podršku uretri kao mrežasta ležaljka, omogućavajući dodatnu podršku i pomoć pri vraćanju uretre u njen uobičajen anatomski položaj.

Mrežice se za tretman urinarne inkontinencije koriste od  1968, a korišćene su kod nekoliko miliona pacijentkinja u celom svetu. Implantacija mrežice je minimalno invazivna procedura, sa kratkim periodom oporavka i može se obaviti na bazi dnevne hirurgije.

U većini slučajeva, žene se mogu vratiti uobičajenim, nenapornim aktivnostima – uključujući povratak na posao – u roku od nekoliko dana, a imajući u vidu da su rezovi veoma mali, proces zarastanja je izuzetno brz.

Injekcije hidrogela

Minimalno invazivno rešenje za SUI (stress urinarnu inkontinenciju) kod žena, injekcijama hidrogela u cilju punjenja uretre.  Povećanjem volumena tkiva, hidrogel utiče na mehanizam zatvaranja uretre i omogućava bolju kontrolu mokrenja prilikom kašljanja, smejanja, vežbanja ili promene položaja tela.

Punjenje uretre hidrogleom pruža manje invazivnu alternativu drugim SUI metodama, sa mnogo manje komplikacija, znatno bržim vremenom oporavka i bez zadržavanja u bolničkim uslovima.

Procedura je posebno pogodna za one pacijente koji nisu kandidati za postojeće metode. Tu ubrajamo starije osobe, koje zbog godina ili komorbiditeta nisu kandidati za invazivno lečenje i primenu  anestezije. Takođe mlade osobe koje žele da rađaju te nisu kandidati za plasiranje trakica ili žele brz oporavak.

 

Potražite dodatne informacije iz oblasti: Urinarne inkontinencije

Eksperti iz oblasti: Urologija

 

 

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24