fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Informator za pacijente Atlas bolnice

Dragi pacijenti, dobro došli u Atlas bolnicu. Molimo Vas da pažljivo pročitate Informator za pacijente i da uvažavanjem datih uputstava učinite svoj boravak u bolnici još prijatnijim. Informator sadrži sve potrebne informacije u vezi vašeg kompletnog lečenja u Atlas bolnici. Uvek nam se možete obratiti telefonom ili mailom za sva dodatna pitanja i eventualne informacije.

INFORMATOR ZA PACIJENTE - ATLAS BOLNICA

 

 

 

 

INFORMATOR ZA PACIJENTE – ATLAS BOLNICA

PRETPRIJEMNI FORMULAR

 

SADRŽAJ:

1. o atlas bolnici

 

 

 

Opšta bolnica Atlas je prva srpska privatna zdravstvena ustanova fokusirana na pružanje hirurških usluga.

Operacije u Opštoj bolnici Atlas izvode eksperti iz različitih hirurških oblasti. Naša ustanova Vam pruža bezbedne i visokokvalitetne medicinske usluge.

U okviru naše bolnice funkcionišu sledeći hirurški centri:

Pored navedenih centara, Opšta bolnica Atlas raspolaže kompletnom polikliničkom službom (ambulante za plastičnu i estetsku hirurgiju, ortopediju, neuro i spinalnu hirurgiju, onkologiju, internu medicinu i opštu hirurgiju), službom za endoskopsku dijagnostiku (posebna sala za endoskopske preglede i soba za oporavak nakon pregleda) i službom za postoperativnu fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

STRUKTURA ATLAS BOLNICE

Atlas opšta bolnica se prostire na dva moderna i luksuzna objekta koji su projektovani i uređeni prema najnovijim svetskim standardima.

 

Ukoliko imate pitanja

Želimo da Vaš boravak u Opštoj bolnici Atlas bude prijatan, da se osećate komforno i sigurno. Budite slobodni da nas pozovete u bilo kom trenutku na broj telefona +381 11 785 88 88 ukoliko budete imali bilo kakva dodatna pitanja.

Za više informacija o uslugama koje naša bolnica pruža, molimo Vas da posetite našu internet prezentaciju na adresi www.atlasklinika.rs

 Nasi zaposleni

 

 

 

Tokom Vašeg boravka u Atlas bolnici o Vama će brinuti iskusan tim zdravstvenih radnika 24h dnevno. U svakom trenutku možete ih pozvati  jednostavnim pritiskom tastera iz Vašeg kreveta. Naše osoblje će se potruditi da Vam postoperativni oporavak prođe na najbolji mogući način a da se osećate maksimalno komforno.

LEKARI

Lekaru možete s punim poverenjem saopštiti Vaše tegobe povezane sa zdravstvenim stanjem. Na osnovu anamneze, kliničkog pregleda i dobijenih rezultata nakon dijagnostičkih pregleda lekar će Vam preporučiti najbolji mogući terapeutski pristup. Posebnost rada naše bolnice je i u tome što o Vašem zdravstvenom stanju, prognozi i mogućim komplikacijama lečenja, možete razgovarati sa lekarom u bilo koje doba.

Informator - zaposleni Atlas bolnica

MEDICINSKE SESTRE/TEHNIČARI

Sa medicinskim sestrama/tehničarima bićete u kontaktu konstantno tokom Vašeg boravka u bolnici. Njima možete reći sve o Vašim dnevnim navikama, ličnoj higijeni, ishrani, kretanju, spavanju. One/i će Vas edukovati  o ishrani, terapiji, higijeni tela. Sa njima možete razgovarati o svemu što je vezano za zdravstvenu negu. Medicinsko osoblje pobrinuće se da uzimate propisanu terapiju, voditi računa o ishrani i brinuti o Vašoj higijeni za vreme boravka u Atlas bolnici. Naše osoblje na raspolaganju Vam je 24h svakoga dana.

FIZIOTERAPEUTI

Fizioterapeuti će Vam pomoći u pripremi za preoperativni zahvat i rani postoperativni  tok. Edukacijom i terapijskim postupcima sa ciljem smanjenja bola, održavanju i obnavljanju maksimalne pokretljivosti, pomoći će Vam u održavanju i unapređenju samostalnog  kretanja i ubrzati Vaš povratak svakodnevnim aktivnostima.

 

 prijem na bolničko lečenje

 

 

Plaćanje

Potrebno je da pre prijema položite novčani depozit za Vašu planiranu operaciju. Depozit treba da pokrije celokupni iznos Vašeg operativnog lečenja i bolničkih dana. Ukoliko Vaše bolničko lečenje bude iziskivalo neke dodatne/neplanirane troškove bićete obavešteni i zamoljeni da taj iznos naknadno uplatite. Samo oni pacijenti koji, pre prijema, uplate depozit biće primljeni na operativno lečenje.

Prijemom pacijenata u Atlas opštu bolnicu preuzimamo na sebe obavezu i brigu za Vaše lečenje.

Molimo Vas da uvažavanjem datih uputstava učinite svoj boravak u bolnici još prijatnijim. Pre dolaska u bolnicu trebalo bi da se pridržavate sledećih saveta kako bi Vaše lečenje bilo što kraće i bezbednije:

Prilikom dolaska na lečenje u bolnicu potrebno je da ponesete:

 

 priprema za operaciju

 

 

 priprema za operaciju

Preoperativna priprema započinje pregledom i razgovorom sa našim specijalistima kada zajedno sa Vama donosimo odluku o operativnom lečenju. U razgovoru sa našim menadžerom operacionog bloka potom se dogovara termin operacije i sve ostale relevantne informacije.

U zavisnosti od tipa operacije dobićete uputstva o neophodnim laboratorijskim analizama i dijagnostičkim postupcima koje je potrebno uraditi pre prijema u bolnicu u okviru preoperativne pripreme. Ukoliko je potrebno uraditi neku dijagnostiku van Atlas bolnice, bićete blagovremeno obavešteni.

Kako bi ubrzali postupak prijema na stacionar uveli smo pretprijemni formular koji se nalazi na kraju odštampanog informatora koji ste dobili u bolnici ili ga  možete preuzeti na početku ove stranice. Pretprijemni formular sadrži polja koja treba da popunite i pitanja na koje treba da odgovorite kako bi naši lekari i medicinsko osoblje raspolagalo svim neophodnim informacijama, a u cilju pružanja što kvalitetnije zdravstvene usluge. Sastavni deo pretprijemnog formulara je i „Lista lekova“, u koju je potrebno da upišete sve lekove koje redovno upotrebljavate.

Pregled interniste i anesteziologa

Pre prijema ili tokom prijema u bolnicu bićete pregledani od strane interniste-kardiologa i anesteziologa.

Anesteziolog će sa Vama razgovarati o mogućim vrstama anestezije, njihovim prednostima i ograničenjima i potencijalnim komplikacijama i predložiće optimalnu anesteziju što ćete potvrditi Vašom odlukom i pismenom saglasnošću.

Po dobijanju internističke i anesteziološke saglasnosti bićete smešteni na stacionar, nakon čega sledi priprema za operaciju.

 

dan pred operaciju

 

 

 

 

U zavisnosti od planirane hirurške procedure bićete zamoljeni da određeno vreme pre same operacije prekinete sa unosom hrane i određenih lekova. Unos nekih lekova se mora obustaviti i nekoliko dana pre operacije.

 

6 na dan operacije

 

 

 

 

Ukoliko nije drugačije planirano, u bolnicu ćete biti primljeni na dan operacije, ujutro ili u prepodnevnim časovima. Nakon završene procedure prijema bićete smešteni na stacionar i pripremljeni za operaciju. Tehničar/medicinska sestra će Vas u planirano vreme odvesti u operacioni blok gde će dalju brigu o Vama preuzeti anesteziolog i njegov tim. Nakon adekvatne premedikacije bićete uvedeni u operacionu salu gde ćete porazgovarati sa Vašim hirurgom pre nego što budete uvedeni u anesteziju.

Po završenoj operaciji bićete prevedeni na odeljenje intenzivne nege, gde ćete biti pod nadzorom anesteziologa. Nakon procene anesteziologa i hirurga bićete potom prevedeni na stacionar gde ćete provesti vreme do otpusta.

 

7 nakon operacije 

 

 

 

Na stacionaru se nastavlja period postoperativnog oporavka, gde ćete biti redovno previjani, dobijati adekvatnu terapiju i gde će započeti proces fizikalne rehabilitacije, što je naročito važno nakon ortopedskih operacija.

 

vreme oporavka nakon operacije

 

Briga naših lekara o Vašem zdravlju se ne završava sa otpustom. Dostupni smo 24 h, i uvek nas možete pozvati ukoliko budete imali bilo kakvo dodatno pitanje.

 

8 otpust iz bolnice

 

 

 

 

Koliko ćete vremena provesti u bolnici nakon hirurške intervencije zavisi od vrste operacije i brzine Vašeg oporavka. Kod jednodnevne hirurgije, kao što i sam naziv kaže, bićete otpušteni istog dana.

Dan otpusta iz bolnice zavisi od vrste operativnog zahvata, dogovora sa hirurgom koji Vas je operisao  i Vašeg opšteg stanja. Vaša porodica će biti obaveštena o planiranom otpustu iz bolnice. Osoblje na odeljenju će Vam dati jasna uputstva u vezi sa otpustom. Pacijenta iz bolnice otpušta dežurni lekar i/ili lekar koji ga je i operisao.  Tokom prepodneva (08-09h)  dobićete OTPUSNU LISTU sa informacijama o potrebnim postupcima i daljem toku lečenja (previjanje postoperativne rane, vađenje konaca i kontrole), nakon čega možete napustiti stacionar. Pri otpustu  medicinsko osoblje će Vas posavetovati o eventualnoj dijeti, nastavku lečenja i kontrolnim pregledima.  Ako na kraju bolničkog lečenja budete dobili predlog da nastavite oporavak na odeljenju za fizikalnu medicinu , za dodatne informacije možete se obratiti osoblju bolnice.

Ukoliko pacijent napušta bolnicu suprtono savetu lekara, dužan je da potpiše izjavu da odlazi na sopstvenu odgovornost , u skladu sa zakonskim propisima.

Pacijent će prilikom otpusta dobiti karticu sa kojom će moći da prolazi kontrolu na metal ( aerodromi, bezbedonosne provere u sudovima i sl.), ukoliko je operativni zahvat podrazumevao ugradni materijal.

 

9 posete ishrana

 

 

 

 

 

STACIONAR

Bićete smešteni u moderno opremljenim sobama i apartmanima koji poseduju tuš kabine, ormariće, klimu,  TV i kablovsku, WiFi, video nadzor, prečišćivač vazduha i priključak za IP telefon.

POSETEposeta pacijenata

Vaši najdraži mogu doći u posetu svakog dana i to u dva različita termina:

radnim danima od 10:00h do 12:00h i  od  16:00h do 18:00h

vikendom od 10:00 do 13:00h i  od 15:00h do 19:00h

 

 

Molimo Vas da prethodno proverite sa medicinskim osobljem da li Vam je dozvoljeno da jedete hranu/piće koju Vam poseta donese.

ISHRANA

Na svakom ormariću pored kreveta nalazi se meni sa ponudom jela. Svakog dana, glavna sestra će zabeležiti  Vašu porudžbinu hrane za naredni dan. U dogovoru i konsulatcijama sa našim medicinskim osobljem izabraćete Vaše obroke (doručak, ručak i večeru) koji će biti poručeni i servirani tri puta dnevno.

 

ishrana u Atlas bolnici

DORUČAK – 08:30h   RUČAK – 13:30h  VEČERA – 18:30h 

Molimo Vas da nam pre dolaska u bolnicu naglasite ukoliko imate alergije ili neke specijalne prehrambene režime van standardnih.

 

 

10 ocena boravka

 

 

 

 

Prilikom otpusta osoblje će Vam na tabletu  dati online anketu – ocenu boravka, koju Vas molimo da popunite pre nego što odete. To je prilika da potpuno anonimno ocenite rad naših službi, za šta ste merodavni nakon Vašeg boravka u Atlas bolnici. Ocene koje možete davati  su od 1-5 na 24 pitanja. Molimo Vas da budete potpuno iskreni jer ćete nam time skrenuti pažnju na nešto što Vam je bitno, ukazati na eventualne propuste, dati dobre sugestije koje ćemo kasnije implementirati ili jednostavno pohvaliti pojedinca ili određeni sektor. Popunjavanje ankete će Vam oduzeti 5 minuta vremena, a nama će biti od jako velikog značaja.

ocena boravka

 

 

 

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24