fbpx

Kontakt
+381 11 785 88 88
+381 60 3292 411

Lokacija

Osmana Đikića 3, Beograd
11000 Beograd, Srbija

Radno vreme

00-24
 

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ginekološki pregled

Ginekologija je grana medicine koja se bavi proučavanjem ženskog reproduktivnog sistema, njegovim bolestima i načinima lečenja.

ginekološki pregledi

Naziv ginekologije vodi poreklo od grčkih reči „gine“, što u prevodu znači – žena i „logos“, što znači – nauka.

Usko povezana sa akušerstvom, prati i proučava promene u ženskom telu tokom trudnoće do momenta porođaja. Ginekološki pregled i redovna poseta ginekologu predstavlja jedan od načina brige za svoje zdravlje. Prevencijom možete sprečiti mnoge bolesti i neprijatnosti koje mogu da uslede. Veoma je važno da upoznate svoje telo, da naučite da ga razumete kako bi na vreme mogli da otkrijete bilo kakve promene.

U Atlas opštoj bolnici  mogu se obaviti sledeći ginekološki pregledi u cilju dijagnostikovanja i lečenja bolesti genitalnog trakta žena:

Bimanuelnim pregledom stiče se uvid u stanje genitalnih organa žene, naročito, materice, jajnika i okolnog tkiva.

Papa razmaz je bris grlića materice koji služi za rano otkrivanje promena na grliću materice.

Kolposkopija je mikroskopski pregled površine grlića materice i vulve kojim se, kada je udružen sa PAP razmazom, sa velikom sigurnošću (95%) otkrivaju promene na grliću materice.

Ultrazvučni pregled kojim se preko trbuha (sa punom mokraćnom bešikom) ili vaginalnom sondom, pouzdano dijagnostikuju eventualne promene na unutrašnjim genitalnim organima. Njime je moguće detaljno ispitivanje anatomije organa male karlice žene, pre svih, materice i jajnika. Njime se obavlja dijagnostika tumora jajnika i materice, ispitivanje uzroka neplodnosti, praćenje rasta folikula – folikulometrija. Njime se mogu pratiti zapaljenski procesi u maloj karlici kako bi se primenila efekasna terapija.

 

Potražite dodatne informacije iz oblasti: Ginekološki pregledi

Eksperti iz oblasti: Ginekologija

 

 

Lokacija
Osmana Đikića 3, Beograd
1100 Beograd, Srbija
Radno vreme
00-24